Nam nam!
3 brød
Ingredienser
- 1,5 kg grovbakst eller kornbrød bakeblanding eks. Møllerens
- 2 dl havregryn
- ca 200 – 300 g hvetemel til passe deig
- 1 ss sukker gjerne brunt
- 1 stor ss salt
- 25 g fersk gjær
- 1 dl olje raps, solsikke
- 4 dl skummet kulturmelk eller
- 3 dl yougurt natyrll og 9 dl vann
- 8 dl vann
Fremgangsmåte
- Bland alt det tørre og har i oljen. Vent med hvetemeletVarm væsken til fingervarmt og bland i. Løs opp gjæren i litt av væsken. Jeg bruker alltid fersk gjær, men det er smak og behag.Bruk eltekrok og mix sammen i noen minutter. Tilsett hvetemel til du har en klissete deig. Den må ikke bli for fast!Mix i en ca 7-8 min.
- La deigen heve på et lunt sted, gjerne i stekovnen på 25℃ eller i en varmeskuff,ca 1 time til deigen har doblet i størrelse.
- Ha den på bakebordet og elt den med litt ekstra hvetemel. Vei deigen og del den i 3 like deiger.Form de til brød og legg i form.La de etterheve til dobbelstørrelse ca 40- 50 min. Hev på samme vis som første gang.
- Stek på 200℃ på nest nederste rille. Legg over et bakepapir halvveis om de blir for mørke. Stek i ca 50 – 55 min.Hvelves ut på en rist og avkjøles under et håndkle.På bildet er det 4 Skappelbrød og 3 av disse brødene
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!