Saftige, smulefrie grovbrød

Foto: Shutterstock

Nam nam!

Skriv ut Del på Facebook
3 brød

Ingredienser
 

  • 1,5 kg grovbakst eller kornbrød bakeblanding eks. Møllerens
  • 2 dl havregryn
  • ca 200 – 300 g hvetemel til passe deig
  • 1 ss sukker gjerne brunt
  • 1 stor ss salt
  • 25 g fersk gjær
  • 1 dl olje raps, solsikke
  • 4 dl skummet kulturmelk eller
  • 3 dl yougurt natyrll og 9 dl vann
  • 8 dl vann

Fremgangsmåte
 

  • Bland alt det tørre og har i oljen. Vent med hvetemelet
    Varm væsken til fingervarmt og bland i. Løs opp gjæren i litt av væsken. Jeg bruker alltid fersk gjær, men det er smak og behag.
    Bruk eltekrok og mix sammen i noen minutter. Tilsett hvetemel til du har en klissete deig.
    Den må ikke bli for fast!
    Mix i en ca 7-8 min.
  • La deigen heve på et lunt sted, gjerne i stekovnen på 25℃ eller i en varmeskuff,
    ca 1 time til deigen har doblet i størrelse.
  • Ha den på bakebordet og elt den med litt ekstra hvetemel. Vei deigen og del den i 3 like deiger.
    Form de til brød og legg i form.
    La de etterheve til dobbelstørrelse ca 40- 50 min. Hev på samme vis som første gang.
  • Stek på 200℃ på nest nederste rille. Legg over et bakepapir halvveis om de blir for mørke. Stek i ca 50 – 55 min.
    Hvelves ut på en rist og avkjøles under et håndkle.
    På bildet er det 4 Skappelbrød og 3 av disse brødene
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!