Vi har bodd i Belgia i 3 år og lærte retten Scampi a l`ail å kjenne, det er scampi i hvitløksmør. Og det smaker godt, både som forrett og en liten aftensrett,
Forrett
2
Ingredienser
- 12 -16 stk scampis, avhenger av hvor sultne dere er! du kan selvfølgelig bruke ferske!
- oliven olje
- smør
- 3 – 4 stk hakkede hvitløksfedd
- hakket persille
- salt og pepper
Fremgangsmåte
- Tin frosne scampi. Legger du dem i kaldt vann, " slår de is" og tining går raskere. Skrell dem og fjern tarmen (brun ledning) om nødvendig.
- Varm olivenolje og litt smør i en panne og stek scampiene i 2 til 3 minutter på middels varme, og snu dem halvveis gjennom tilberedningen.
- Tilsett hakket hvitløk og stek i ytterligere 2 minutter under omrøring.
- Ta de ut og legg dem på egnet tallerken.
- Tilsett litt smør i pannen hvis du vil ha mer saus og varme opp i 1 minutt.
- Hell sausen over rekene, dryss over hakket persille og pepper.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!