Scampi a l `ail

Skriv ut Del på Facebook
Vi har bodd i Belgia i 3 år og lærte retten Scampi a l`ail å kjenne, det er scampi i hvitløksmør. Og det smaker godt, både som forrett og en liten aftensrett,
Forrett
2

Ingredienser
 

  • 12 -16 stk scampis, avhenger av hvor sultne dere er! du kan selvfølgelig bruke ferske!
  • oliven olje
  • smør
  • 3 – 4 stk hakkede hvitløksfedd
  • hakket persille
  • salt og pepper

Fremgangsmåte
 

  • Tin frosne scampi. Legger du dem i kaldt vann, " slår de is" og tining går raskere.
    Skrell dem og fjern tarmen (brun ledning) om nødvendig.
  • Varm olivenolje og litt smør i en panne og stek scampiene i 2 til 3 minutter på middels varme, og snu dem halvveis gjennom tilberedningen.
  • Tilsett hakket hvitløk og stek i ytterligere 2 minutter under omrøring.
  • Ta de ut og legg dem på egnet tallerken.
  • Tilsett litt smør i pannen hvis du vil ha mer saus og varme opp i 1 minutt.
  • Hell sausen over rekene, dryss over hakket persille og pepper.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!