Scampi med hvitløk

Skriv ut Del på Facebook
Allergener
Personer 4

Ingredienser
 

  • 4 ss olivenolje
  • 4 stk hvitløkbåter finhakket
  • 1 ts tørket rød chili i flak
  • 1 ts paprikapulver
  • 500 g middels store rensede rå scampi
  • 1 ss nypresset sitronsaft
  • 1 ss tørr sherry
  • salt og nymalt pepper
  • 2 ss bladpersille hakket

Fremgangsmåte
 

  • Varm olivenoljen i en panne på middels varme.
    Ha i hvitløk, chiliflak og paprika og stek i ca. 1 minutt, til det dufter.
    Skru opp til sterk varme, ha i scampi, sitronsaft og sherry. Rør godt og stek i ca. 3 minutter, til scampiene blir rosa og ugjennomsiktige. Smak til med salt og pepper, dryss med persille og server straks.

Tips og triks!

Du trenger mye brød for hånden til å fange opp de deilige saftene i pannen etter disse hvitløksskalldyrene. Denne baskiske tapa som andre steder i Spania heter gambas al ajillo, serveres tradisjonelt fresende varme i en liten metallpanne.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!