
4
Ingredienser
- 4 ss olivenolje
- 4 stk hvitløkbåter finhakket
- 1 ts tørket rød chili i flak
- 1 ts paprikapulver
- 500 g middels store rensede rå scampi
- 1 ss nypresset sitronsaft
- 1 ss tørr sherry
- salt og nymalt pepper
- 2 ss bladpersille hakket
Fremgangsmåte
- Varm olivenoljen i en panne på middels varme. Ha i hvitløk, chiliflak og paprika og stek i ca. 1 minutt, til det dufter. Skru opp til sterk varme, ha i scampi, sitronsaft og sherry. Rør godt og stek i ca. 3 minutter, til scampiene blir rosa og ugjennomsiktige. Smak til med salt og pepper, dryss med persille og server straks.
Tips og triks!
Du trenger mye brød for hånden til å fange opp de deilige saftene i pannen etter disse hvitløksskalldyrene. Denne baskiske tapa som andre steder i Spania heter gambas al ajillo, serveres tradisjonelt fresende varme i en liten metallpanne.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!