Praktkaken fra Schwarzwald ! Tar litt tid å lege den den, men du slette tid så god!
Kake
Tyskland
35-40 min.
160 C
Litt utfordrende
+
+
0
Utstyr
- 22 cm ringform
Ingredienser
Sukkerbrød med sjokolade
- 6 stk egg skilles
- 175 g sukker helst finkornet ala Lyle Tate
- 150 g hvetemel
- 90 g smør smeltet og avkjølt
- 150 g kokesjokolade smeltes i vannbad
- sjokolade til pynt
Fyll
- 750 g stenfrie kirsebær evt. hermetiske
- 80 g sukker
- ½ ts kanel
- 2 toppede ss potetmel
- 1 ss vann
- 6 ss kirsebærsyltetøy
- 3 ss kirsch likør
- ¾ l kremfløte
- 1-2 ss sukker
Fremgangsmåte
Bunn
- Smør formen og dryss den hvetemel eller legg bakepapir i bunnen.Visp eggedosis av sukker og eggeplommer over vannbad til den er tykk. Ikke for varmt, vannet må ikke koke.
- Sikt i melet uten uten å røre. Tilsett lunket smør. Ikke rør! Tilsett den smeltede sjokoladen og vend den forsiktig inn.
- Stivpisk eggehviter, bland ⅓ forsiktig inn i røren. Hell over resten av eggehviten og vend den forsiktig inn.
- Hell røren i den klargjorte formen og glatt den utpå toppen.
- Stekes som angitt, ca 40 min. på 160° C på nederste. Ikke varmluft
- La kaken avkjøles minst 1 t. på rist før den fylles.
Fyll
- Kok opp kirsebærene med sukker og kanel. Ta av noen til pynt. Rør potetmelet ut i vannet før det tilsettes kirsebærblandingen. Rør godt så det ikke blir klumper.
- Rør syltetøyet jevnt med kirschen og stivpisk kremfløten med sukkeret.
Monter
- Del sukkerbrødet i 4 lag ( helst ). Det kan være lurt lurt å montere kakeringen rundt.
- Smør syltetøyet på en av bunnene, legg på neste lag. Dekk det laget med de kokte kirsebærene,.Legg på et lag til og dekk det med ½ parten av kremen.
- Legg på det siste laget som lokk. Ha på krem og smør krem rundt kantene på kaken.
- Dekorer med skoladespon, finhakket sjokolade, kremtopper og kirsebær.Velbekomme!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!