Schwarzwald kake

Praktkaken fra Schwarzwald ! Tar litt tid å lege den den, men du slette tid så god!

Skriv ut Del på Facebook
Kake
Tyskland
35-40 min.
160 C
Litt utfordrende
+
+
0

Utstyr

  • 22 cm ringform

Ingredienser
 

Sukkerbrød med sjokolade

  • 6 stk egg skilles
  • 175 g sukker helst finkornet ala Lyle Tate
  • 150 g hvetemel
  • 90 g smør smeltet og avkjølt
  • 150 g kokesjokolade smeltes i vannbad
  • sjokolade til pynt

Fyll

  • 750 g stenfrie kirsebær evt. hermetiske
  • 80 g sukker
  • ½ ts kanel
  • 2 toppede ss potetmel
  • 1 ss vann
  • 6 ss kirsebærsyltetøy
  • 3 ss kirsch likør
  • ¾ l kremfløte
  • 1-2 ss sukker

Fremgangsmåte
 

Bunn

  • Smør formen og dryss den hvetemel eller legg bakepapir i bunnen.
    Visp eggedosis av sukker og eggeplommer over vannbad til den er tykk. Ikke for varmt, vannet må ikke koke.
  • Sikt i melet uten uten å røre. Tilsett lunket smør. Ikke rør! Tilsett den smeltede sjokoladen og vend den forsiktig inn.
  • Stivpisk eggehviter, bland ⅓ forsiktig inn i røren.
    Hell over resten av eggehviten og vend den forsiktig inn.
  • Hell røren i den klargjorte formen og glatt den utpå toppen.
  • Stekes som angitt, ca 40 min. på 160° C på nederste. Ikke varmluft
  • La kaken avkjøles minst 1 t. på rist før den fylles.

Fyll

  • Kok opp kirsebærene med sukker og kanel. Ta av noen til pynt. Rør potetmelet ut i vannet før det tilsettes kirsebærblandingen. Rør godt så det ikke blir klumper.
  • Rør syltetøyet jevnt med kirschen og stivpisk kremfløten med sukkeret.

Monter

  • Del sukkerbrødet i 4 lag ( helst ). Det kan være lurt lurt å montere kakeringen rundt.
  • Smør syltetøyet på en av bunnene, legg på neste lag.
    Dekk det laget med de kokte kirsebærene,.
    Legg på et lag til og dekk det med ½ parten av kremen.
  • Legg på det siste laget som lokk. Ha på krem og smør krem rundt kantene på kaken.
  • Dekorer med skoladespon, finhakket sjokolade, kremtopper og kirsebær.
    Velbekomme!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!