12-14min.
220 gr
Lett
+
+
Utstyr
- Rund utstikker ca 6 cm i diameter.
Ingredienser
- 350 g hvetemel
- 2 ss bakepulver
- 50 g sukker
- 120 g kremfløte
- 120 g limonade ikke bruk sukkerfrie varianter
- 1 stk egg
Fremgangsmåte
- Ha mel, bakepulver og sukker i en stor bolle og bland sammen. Hell gradvis inn kremfløte og limonade under omrøring med en treskje til blandingen til en deig. Vipp deigen ut på benken og elt den forsiktig til den er jevn.
- Vær forsiktig så du ikke overarbeider den.
- Legg deigen på et bakepapir som er smurt lett og kjevle den ut til en tykkelse på 2 cm. Avkjøl i 1 time til den er litt fast. Varm opp ovnen til 220C
- Ta deigen ut av kjøleskapet og bruk en 6 cm rund kutter for å kutte ut 10 rundinger.
- Ikke vri kutteren når du presser den inn i deigen.
- Legg bakepapir på stekebrett. Vend dem over slik at siden som berørte bakepapiret da du kuttet dem, nå er på toppen. Pensle toppene forsiktig med det piskede egget, ikke la det rnne ned på sidene da det hinder at sconesen hever jevn.
- Stek scones i 12-14 minutter, eller til de er gylne. La avkjøles på et rist, og server.
- Serveres helst lukne.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!