Hovedrett
Engelsk
20 – 25 min
200 C
+
6
Ingredienser
Kjøttsausen
- 800 g lammekjøttdeig
- 2 ss oliven olje
- 1 stor løk
- 2 gulrøtter
- 2 stilker stangselleri
- 1 stor ss konsentrert tomatpuré
- 2 ss mel
- ½ l oksebuljong eller lammebuljong
- 1 ss worcestershiresaus
- 1-2 stk laurbærblad
- salt og nykvernet pepper
Potetmos
- ca 1 kg melne poteter gjerne bakepoteter
- 100 g smør
- 1 ½ dl helmelk
- revet muskat
- salt og pepper
- litt ekstra smør for å pensle med
Fremgangsmåte
Kjøttsausen
- Løk, gulrøtter og stangselleri finhakkes.
- Varm oljen i en stekepanne og stek de hakkede grønnsakene til de er myke.
- Bruk gjerne hvitløk, men det er ikke vanlig
- Tilsett hakket lammekjøtt og stek litt og litt til det er stekt og ikke kokt.
- Tilsett melet og la det koke i noen minutter.
- Tilsett buljong, worcestershiresaus, laurbærblad og tomatpuré.
- Bland alt godt og la retten surre i ca. 30 minutter mens du rører av og til.
- Resultatet skal være som en tykk kjøttsaus.
- Mens kjøttet putrer, lager du en god potetmos.
Potetmos
- De skrelte potetene kuttes i mindre biter, og kokes helt møre i vann uten salt.
- Hell av vannet og mos potetene sammen med smør og melk.
- Krydre med salt og pepper og revet muskat.
- Ha kjøttblandingen i en passende ildfast form. Du kan også lage 6 individuelle porsjoner.
- Topp med potetmosen og lag et mønster på toppen med en gaffel, eller sprøyt den ut i fine topper.
- Pensle med litt smeltet smør og stek på 200 C i ca. 20 minutter til overflaten er gyldenbrun.
- Server umiddelbart med en god salat.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!