Matgleden - Anne Bullen Eek

Shepards pai

Matgleden

24. mai 2021

Skriv ut Del på Facebook
Matgleden
Hovedrett
Engelsk
20 – 25 min
200 C
+
6

Ingredienser
 

Kjøttsausen

  • 800 g lammekjøttdeig
  • 2 ss oliven olje
  • 1 stor løk
  • 2 gulrøtter
  • 2 stilker stangselleri
  • 1 stor ss konsentrert tomatpuré
  • 2 ss mel
  • ½ l oksebuljong eller lammebuljong
  • 1 ss worcestershiresaus
  • 1-2 stk laurbærblad
  • salt og nykvernet pepper

Potetmos

  • ca 1 kg melne poteter gjerne bakepoteter
  • 100 g smør
  • 1 ½ dl helmelk
  • revet muskat
  • salt og pepper
  • litt ekstra smør for å pensle med

Fremgangsmåte
 

Kjøttsausen

  • Løk, gulrøtter og stangselleri finhakkes.
  • Varm oljen i en stekepanne og stek de hakkede grønnsakene til de er myke.
  • Bruk gjerne hvitløk, men det er ikke vanlig
  • Tilsett hakket lammekjøtt og stek litt og litt til det er stekt og ikke kokt.
  • Tilsett melet og la det koke i noen minutter.
  • Tilsett buljong, worcestershiresaus, laurbærblad og tomatpuré.
  • Bland alt godt og la retten surre i ca. 30 minutter mens du rører av og til.
  • Resultatet skal være som en tykk kjøttsaus.
  • Mens kjøttet putrer, lager du en god potetmos.

Potetmos

  • De skrelte potetene kuttes i mindre biter, og kokes helt møre i vann uten salt.
  • Hell av vannet og mos potetene sammen med smør og melk.
  • Krydre med salt og pepper og revet muskat.
  • Ha kjøttblandingen i en passende ildfast form. Du kan også lage 6 individuelle porsjoner.
  • Topp med potetmosen og lag et mønster på toppen med en gaffel, eller sprøyt den ut i fine topper.
  • Pensle med litt smeltet smør og stek på 200 C i ca. 20 minutter til overflaten er gyldenbrun.
  • Server umiddelbart med en god salat.
Matgleden
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Spinat og fetaostpai

Pannacotta med rabarbra