Shepards pai

Skriv ut Del på Facebook
Hovedrett
Engelsk
20 – 25 min
200 C
+
6

Ingredienser
 

Kjøttsausen

  • 800 g lammekjøttdeig
  • 2 ss oliven olje
  • 1 stor løk
  • 2 gulrøtter
  • 2 stilker stangselleri
  • 1 stor ss konsentrert tomatpuré
  • 2 ss mel
  • ½ l oksebuljong eller lammebuljong
  • 1 ss worcestershiresaus
  • 1-2 stk laurbærblad
  • salt og nykvernet pepper

Potetmos

  • ca 1 kg melne poteter gjerne bakepoteter
  • 100 g smør
  • 1 ½ dl helmelk
  • revet muskat
  • salt og pepper
  • litt ekstra smør for å pensle med

Fremgangsmåte
 

Kjøttsausen

  • Løk, gulrøtter og stangselleri finhakkes.
  • Varm oljen i en stekepanne og stek de hakkede grønnsakene til de er myke.
  • Bruk gjerne hvitløk, men det er ikke vanlig
  • Tilsett hakket lammekjøtt og stek litt og litt til det er stekt og ikke kokt.
  • Tilsett melet og la det koke i noen minutter.
  • Tilsett buljong, worcestershiresaus, laurbærblad og tomatpuré.
  • Bland alt godt og la retten surre i ca. 30 minutter mens du rører av og til.
  • Resultatet skal være som en tykk kjøttsaus.
  • Mens kjøttet putrer, lager du en god potetmos.

Potetmos

  • De skrelte potetene kuttes i mindre biter, og kokes helt møre i vann uten salt.
  • Hell av vannet og mos potetene sammen med smør og melk.
  • Krydre med salt og pepper og revet muskat.
  • Ha kjøttblandingen i en passende ildfast form. Du kan også lage 6 individuelle porsjoner.
  • Topp med potetmosen og lag et mønster på toppen med en gaffel, eller sprøyt den ut i fine topper.
  • Pensle med litt smeltet smør og stek på 200 C i ca. 20 minutter til overflaten er gyldenbrun.
  • Server umiddelbart med en god salat.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!