Simnel kake

Foto: Mary Berry, BBC food

Dette er en engelsk påskekake, oppskriften er fra Mary Berry

Skriv ut Del på Facebook
Her er orginaloppskriften av Mary Berry fra påskespesialen til Great British bakeoff. Easter simnel cake
ca 2,5 t.
150 C
0

Ingredienser
 

  • 225 g smør myknet, pluss ekstra for smøring
  • 225 g lett muscovadosukker
  • 4 store egg
  • 225 g mel
  • 1 ts kanel
  • ¼ ts ingefær
  • 100 g coctailbær
  • 225 g lyse rosiner
  • 50 g apsikat
  • 2 sitroner kun revet skall
  • 2 ts malt blandet krydder
  • 125 g korinter

Fremgangsmåte
 

  • Til fyll og topping
  • 450 g marsipan
  • 1–2 ss aprikossyltetøy, oppvarmet
  • sammenvispet egg, til å pensle toppen
  • Forvarm ovnen til 150C/130C varmluft.
  • Smør og kle en 20 cm.
  • Skjær coctailbærene i 4.
  • Pisk sammen smør, sukker til lyst og luftig, tilsett ett og ett egg, ha i mel, og ha i kirsebær, rosiner, kandisert skall, sitronskall og blandet krydder og rør til det er godt blandet. ha evt. i litt melk om deigen kjennes for hard, ca 2 ss.
  • Hell halvparten av blandingen i den forberedte formen.
  • Ta en tredjedel av marsipanen og kjevle den ut til en sirkel på størrelse med formen og legg den på kakeblandingen.
    Hell den resterende kakeblandingen på toppen og jevn overflaten.
  • Stek i forvarmet ovn i ca. 2½ time, eller til den har hevet seg, er jevnt brun og fast å ta på.
    Dekk til med aluminiumsfolie etter 1 time hvis toppen brunes for raskt. La avkjøle i formen i 10 minutter og vend deretter ut, skrell av papiret og avkjøl ferdig på rist. Ha den gjerne i kjøleskapet til den er helt kald.
  • Når kaken er kjølig, pensle toppen med varmet aprikossyltetøyet og kjevle ut halvparten av gjenværende marsipan slik at den passer til toppen. Trykk godt på toppen og lag bølger på kantene for å dekorere.
    Merk et kryssmønster på marsipanen med en skarp kniv. Form resten av marsipanen til 11 kuler.
  • Pensle marsipanen med sammenvispet egg og legg marsipankulene rundt kanten på kaken. Pensle toppen av kulene med sammenvispet egg og legg deretter kaken forsiktig under en varm grill til toppen er lett ristet.
  • Ha litt egg under kulene det virker som lim når de blir stekt.
  • Kaken er veldig holdbar, tett pakket inn i plast eller tett kakeboks
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!