Det blir ca 1,2 l. iskrem
Dessert
8
Utstyr
- Iskrem maskin er lurt å ha, men det går å fryse den i en egnet beholder. Rør i isen av og til, så det ikke blir krystaller.
Ingredienser
- 1 ss sitronskall kun det gule finrevet
- 60 g sitronsaft fra 1-2 sitroner
- en klype salt
- 200 g sukker
- 245 g fløte
- 235 g melk
Fremgangsmåte
- Rør sammen sukker, sitron og sitronskall,
- Pisk med mikser og ha i fløte og fløte, pisk til sukkeret er løst opp.
- Pisk til blandingen tykner såvidt og til sukkeret er oppløst.
- Hell i en egnet form, dekk til og sett i frys.
- Etter 2-3 timer, når isen har stivnet såvidt i kantene, men ikke i midten,
- rør godt sammen.
- Etter nye 3-4 timer er isen klar til bruk!
- Ta opp og la stå litt før du skraper ut nydelige kuler.
- Har du is maskin, avkjøles isblandingen helt før den helles i ismaskinen. La maskinen gå til isen er ferdig, ha den over i en egnet beholder og frys den.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!