Oppskrift fra Tine kjøkken
12-14min.
175 c
0
Ingredienser
- 125 g Meierismør
- 2 ½ dl sukker
- 2 ½ dl hvetemel
- 1 ts vaniljesukker
- 1 dl potetmel
- 1 ts hjortetakksalt
- 4 ts malt ingefær
- 1 stk sitron skallet av
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 175 °C.
- Rør smør og sukker hvitt og luftig. Bland de øvrige tørre ingrediensene og revet sitronskall og rør det i smørkremen.
- Del deigen i 4 like store deler og trill dem i pølser. Del hver i 10 stykker. Trill små kaker og legg dem på bakepapir på stekeplate. Ha et godt mellomrom mellom hver av kjeksen. Trykk dem forsiktig ned med en gaffel.
- Stek sitron- og ingefærdrømmene midt i ovnen i ca 12-15 minutter til de er lett gylne. Avkjøl på rist.
Tips og triks!
En gaveidé: Legg noen kjeks i et gammelt syltetøyglass som du pynter med din egen etikett. Tegn opp en sirkel å et stykke stoff med ca 3 cm større diameter enn lokket. Lim stoffet til lokket og knyt rundt glasset med et fint silkebånd.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!