Sitronkokte pærer

Foto: Shutterstock

Det bugner av pærer i hagene, lag en deilig dessert av dem!

Skriv ut Del på Facebook
Dessert
8 personer

Ingredienser
 

Pærer

  • 8 stk pærer
  • ca 1½ l vann
  • 3 dl sukker
  • 1 stk sitron
  • 3 stk nellikspiker

Karamellsaus

  • 3 dl fløte
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl sukker
  • 6 ss sirup
  • 3 ts kakao
  • 2 ts vaniljesukker

Tilbehør

  • mandelflak eller andre nøtter du liker
  • vispet fløte

Fremgangsmåte
 

Pærer

  • Bland vann og sukker i en ganske stor kjele og kok opp. ( vannet må dekke pærene). Vask og skjær sitronen i skiver, Legg dem i kjelen med nellikspikerne.
    Skrell pærene med la stilken sitte på.
    8 stk pærer, ca 1½ l vann, 3 dl sukker, 1 stk sitron, 3 stk nellikspiker
  • Legg pærene i vannet og kok dem til de kjennes myke helt igjennom. Stikk med en prøve nål. De må ikke fosskoke, bare simre. Det tar ca 10 – 15 min etter hvor store pærene er.
    La pærene bli kalde i laken så fort som mulig, sett dem eks. i kaldt vannbad.

Karamellsaus

  • Bland alle ingredienser til sausen i en kjele. Kok opp under visping hele tiden og la den koke i 5 – 6 min mens du visper. Kjøl den ned i kaldt vannbad mens du visper av og til.
    3 dl fløte, 2 dl creme fraiche, 2 dl sukker, 6 ss sirup, 3 ts kakao, 2 ts vaniljesukker

Tilbehør

  • Rist mandelflakene eller andre hakkede nøtter i en panne.
    La pærene renne av seg på tørkepapir før servering.
    Legg pærene opp på et fat, og ringle over saus, strø over mandelflak/nøtter og server med lettpisket fløte.
    Velbekomme!
    mandelflak eller andre nøtter du liker, vispet fløte
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!