Det bugner av pærer i hagene, lag en deilig dessert av dem!
Dessert
8 personer
Ingredienser
Pærer
- 8 stk pærer
- ca 1½ l vann
- 3 dl sukker
- 1 stk sitron
- 3 stk nellikspiker
Karamellsaus
- 3 dl fløte
- 2 dl creme fraiche
- 2 dl sukker
- 6 ss sirup
- 3 ts kakao
- 2 ts vaniljesukker
Tilbehør
- mandelflak eller andre nøtter du liker
- vispet fløte
Fremgangsmåte
Pærer
- Bland vann og sukker i en ganske stor kjele og kok opp. ( vannet må dekke pærene). Vask og skjær sitronen i skiver, Legg dem i kjelen med nellikspikerne.Skrell pærene med la stilken sitte på.8 stk pærer, ca 1½ l vann, 3 dl sukker, 1 stk sitron, 3 stk nellikspiker
- Legg pærene i vannet og kok dem til de kjennes myke helt igjennom. Stikk med en prøve nål. De må ikke fosskoke, bare simre. Det tar ca 10 – 15 min etter hvor store pærene er.La pærene bli kalde i laken så fort som mulig, sett dem eks. i kaldt vannbad.
Karamellsaus
- Bland alle ingredienser til sausen i en kjele. Kok opp under visping hele tiden og la den koke i 5 – 6 min mens du visper. Kjøl den ned i kaldt vannbad mens du visper av og til.3 dl fløte, 2 dl creme fraiche, 2 dl sukker, 6 ss sirup, 3 ts kakao, 2 ts vaniljesukker
Tilbehør
- Rist mandelflakene eller andre hakkede nøtter i en panne.La pærene renne av seg på tørkepapir før servering.Legg pærene opp på et fat, og ringle over saus, strø over mandelflak/nøtter og server med lettpisket fløte.Velbekomme!mandelflak eller andre nøtter du liker, vispet fløte
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!