Sitronkrem/lemoncurd

Kjært barn har mange navn

Skriv ut Del på Facebook Legg til i min samling

Ingredienser
 

  • 250 gr sitron juice
  • 250 gr sukker
  • 412 gr egg ca 7 egg
  • 7 gr sitronskall kun det gule
  • 1 klype maldonsalt

Fremgangsmåte
 

  • Pisk sammen sitronjuice, sukker og egg, og kok opp til du ser første boble. Rør hele tiden!.
    Sil så direkte over i en bolle.
    Avkjøl til 40 grader og ha i romtemperert smør, sitronzest og maldonsalt. Kjør sammen med stavmikser eller i foodprosessor. La sette seg på kjøl i minst 4 timer, helst over natten.
  • Oppskrift på italiensk marengs finner du HER

Tips og triks!

Du kan bytte ut sitron med eks. appelsin eller pasjonsfruktjuice. 
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!