Sitronsorbet

Foto: Shutterstock

En deilig frisk desser som du kan kombinere med eks. en sjokoladefondant.

Skriv ut Del på Facebook
0

Ingredienser
 

  • 400 g sukker
  • 0,5 l vann
  • 3-4 stk. økologiske sitroner
  • saften herfra
  • 2 stk. økologiske sitroner
  • skall herfra, i tynne skiver
  • 1 ss. pisket eggehvite

Fremgangsmåte
 

  • Kok opp en sukkersirup av vann og rørsukker og la sitronskallet trekke i sirupen til det avkjøles.
  • Krydre laget med sitronsaft og sil. Det skal smake sterkt og må ikke være for surt.
  • Kjør sorbeten i en iskremmaskin og tilsett en ss. pisket eggehvite halvveis. Frys ned sorbeten. Sitronskallene kan kokes videre i litt sukkersirup til de nesten karamelliserer og serveres med sorbeten.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!