Bakst
Fransk
15 – 18 min
190 gr
Middels
+
+
8
Ingredienser
Tertebunn
- 400 gr hvetemel
- 240 gr meierismør rom temp.
- 150 gr melis
- 50 gr mandelmel
- 2 stk egg
Sitronkrem (Lemoncurd)
- 4 stk sitroner => saften eller 4 dl sitronjuice
- 1 ss maizena
- 150 gr sukker
- 4 stk egg
- 150 gr smør
Marengs
- 2 stk eggehviter
- 100 gr sukker
Fremgangsmåte
Tertebunn
- Bland smør, mel og melis til en kornet masse. Kjør gjerne alt kort i en foodprosessor.Ta deigen ut av bollen kna inn eggene for hånd. Ikke fall for fristelsen å ha i mer mel, samle deigen og sett den til avkjøling, da blir den god å jobbe med! Dette er en stor deig og halvparten vil holde til en form på ca 20-24 cm.La deigen hvile i kjøleskap minst 30min.
- Kjevle deigen til ca 2 mm tykk og press den ned i en form eller mange små. Bruk gjerne en deigklump til å få deigen fint rundt i formen. Ta bort det som henger over kanten på formen.Prikk deigen med en gaffel og stek bunnen på 190 gr. i ca 15 til 18 min. Den skal være gyllen å se på.
Sitronkrem
- Kok opp sitronjuice i en kjele. Pisk sammen maizena og sukker, bland inn egg og pisk alt godt.Helle den kokende juicen over eggeblandingen, pisk godt hele tiden, så ikke eggene koagulerer.
- Hell blandingen tilbake i kjelen og gi et opptok, men du pisker hele tiden. Ta kjelen av varmen og rør inn smør i terninger.
- Fyll kremen i tertebunnene og stek de på 170 gr. i 5 min.
Marengs
- Pisk eggehvitene på svak styrke til å begynne med og øk etter hvert, mens du samtidig tilsetter sukker litt etter litt.
- Sprøyt marengsen på de ferdige tertene og brun den litt med en brenner eller sett dem noen sekunder under grillen.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!