Sitronterte

Skriv ut Del på Facebook
Bakst
Fransk
15 – 18 min
190 gr
Middels
Allergener
+
+
Personer 8

Ingredienser
 

Tertebunn

  • 400 gr hvetemel
  • 240 gr meierismør rom temp.
  • 150 gr melis
  • 50 gr mandelmel
  • 2 stk egg

Sitronkrem (Lemoncurd)

  • 4 stk sitroner => saften eller 4 dl sitronjuice
  • 1 ss maizena
  • 150 gr sukker
  • 4 stk egg
  • 150 gr smør

Marengs

  • 2 stk eggehviter
  • 100 gr sukker

Fremgangsmåte
 

Tertebunn

  • Bland smør, mel og melis til en kornet masse. Kjør gjerne alt kort i en foodprosessor.
    Ta deigen ut av bollen kna inn eggene for hånd. Ikke fall for fristelsen å ha i mer mel, samle deigen og sett den til avkjøling, da blir den god å jobbe med!
    Dette er en stor deig og halvparten vil holde til en form på ca 20-24 cm.
    La deigen hvile i kjøleskap minst 30min.
  • Kjevle deigen til ca 2 mm tykk og press den ned i en form eller mange små. Bruk gjerne en deigklump til å få deigen fint rundt i formen. Ta bort det som henger over kanten på formen.
    Prikk deigen med en gaffel og stek bunnen på 190 gr. i ca 15 til 18 min. Den skal være gyllen å se på.

Sitronkrem

  • Kok opp sitronjuice i en kjele. Pisk sammen maizena og sukker, bland inn egg og pisk alt godt.
    Helle den kokende juicen over eggeblandingen, pisk godt hele tiden, så ikke eggene koagulerer.
  • Hell blandingen tilbake i kjelen og gi et opptok, men du pisker hele tiden. Ta kjelen av varmen og rør inn smør i terninger.
  • Fyll kremen i tertebunnene og stek de på 170 gr. i 5 min.

Marengs

  • Pisk eggehvitene på svak styrke til å begynne med og øk etter hvert, mens du samtidig tilsetter sukker litt etter litt.
  • Sprøyt marengsen på de ferdige tertene og brun den litt med en brenner eller sett dem noen sekunder under grillen.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!