Sjakkruter

Skriv ut Del på Facebook
10 – 12 min.
175 c
0

Ingredienser
 

Lys deig

  • 180 g hvetemel 3 dl
  • 30 g melis 0,5 dl
  • 2 ts vaniljesukker
  • 125 gram kaldt smør
  • 1 ss kaldt vann

Mørk deig

  • 180 g hvetemel 3 dl
  • 15 g kakao 2 ss kakao
  • 30 g melis 0,5 dl
  • 2 ts vaniljesukker
  • 125 g kaldt smør
  • 1 ss kaldt vann

Fremgangsmåte
 

  • Ha alle ingrediensene til den lyse deigen i en kjøkkenmaskin og kjør til den samles til en deig. Eller kna den sammen for hånd. Ikke overarbeid. Gjør så det samme med den mørke deigen.
  • Ha plast på deigene og la dem hvile i kjøleskapet i ca 1 time.
  • Kjevle ut litt over halvparten av den lyse deigen slik at den blir ca 1 cm tykk, jevnt over det hele. Skjær så 1 cm brede «pinner» av den.
  • Gjør det samme med litt over halvparten av den mørke deigen.
  • Sett pinnene i kjøleskapet i 10 minutter.
  • Bygg deretter kaken din ved å legge annenhver lys og mørk i 4 rader brede og 4 rader høye. De er da en 4 x 4 cm kvadrat.
  • Sørg for at de er trykket godt sammen, uten å miste fasongen.
  • Rull resten av den lyse og mørke deigen til tykke pølser og del dem i to på langs. Den må være like tykk som kvadratet du bygde sammen. Plasser den lyse på den ene siden av kvadratet og den mørke på den andre. Press og form.
    La hvile i kjøleskapet til hele rullen er kald, skjær deretter opp kaker, ca 7 mm tykke og legg på en stekeplate.
  • Stek på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ovn) i ca 12-12 minutter.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!