10 – 12 min.
175 c
0
Ingredienser
Lys deig
- 180 g hvetemel 3 dl
- 30 g melis 0,5 dl
- 2 ts vaniljesukker
- 125 gram kaldt smør
- 1 ss kaldt vann
Mørk deig
- 180 g hvetemel 3 dl
- 15 g kakao 2 ss kakao
- 30 g melis 0,5 dl
- 2 ts vaniljesukker
- 125 g kaldt smør
- 1 ss kaldt vann
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene til den lyse deigen i en kjøkkenmaskin og kjør til den samles til en deig. Eller kna den sammen for hånd. Ikke overarbeid. Gjør så det samme med den mørke deigen.
- Ha plast på deigene og la dem hvile i kjøleskapet i ca 1 time.
- Kjevle ut litt over halvparten av den lyse deigen slik at den blir ca 1 cm tykk, jevnt over det hele. Skjær så 1 cm brede «pinner» av den.
- Gjør det samme med litt over halvparten av den mørke deigen.
- Sett pinnene i kjøleskapet i 10 minutter.
- Bygg deretter kaken din ved å legge annenhver lys og mørk i 4 rader brede og 4 rader høye. De er da en 4 x 4 cm kvadrat.
- Sørg for at de er trykket godt sammen, uten å miste fasongen.
- Rull resten av den lyse og mørke deigen til tykke pølser og del dem i to på langs. Den må være like tykk som kvadratet du bygde sammen. Plasser den lyse på den ene siden av kvadratet og den mørke på den andre. Press og form. La hvile i kjøleskapet til hele rullen er kald, skjær deretter opp kaker, ca 7 mm tykke og legg på en stekeplate.
- Stek på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ovn) i ca 12-12 minutter.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!