Sjampinjong timbaler

Skriv ut Del på Facebook
Deilige små former fylt med sjampinjong og en eggestand, nydelig til kjøttretter eller som egen rett på koldtbord.

Ingredienser
 

  • 500 gr sjampinjong deles i 4
  • 2 ss smør
  • 3 ss olje
  • 4 stk sjalottløk
  • 1 dl portvin
  • 6 stk egg
  • 5 dl matfløte
  • 2 ts salt
  • 1/2 ts pepper hvit eller svart etter eget valg

Fremgangsmåte
 

  • Stek soppen sammen med løken, dryss over litt salt, hell på portvin og la det koke litt inn.
  • Fordel blandingen i smurte små former.
  • Visp sammen egg, fløte og krydder. Hell blandingen i formene.
  • Stekes i vannbad 175gr i ca 25 min.
  • Kan taes ut av formene når de er kalde. Varmes i et ildfast fat når de skal serveres. Varm på 180 gr. ca 10 min.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!