Matgleden - Anne Bullen Eek

Sjampinjong timbaler

Matgleden

15. februar 2016

Skriv ut Del på Facebook
Deilige små former fylt med sjampinjong og en eggestand, nydelig til kjøttretter eller som egen rett på koldtbord.
Matgleden

Ingredienser
 

  • 500 gr sjampinjong deles i 4
  • 2 ss smør
  • 3 ss olje
  • 4 stk sjalottløk
  • 1 dl portvin
  • 6 stk egg
  • 5 dl matfløte
  • 2 ts salt
  • ½ ts pepper hvit eller svart etter eget valg

Fremgangsmåte
 

  • Stek soppen sammen med løken, dryss over litt salt, hell på portvin og la det koke litt inn.
  • Fordel blandingen i smurte små former.
  • Visp sammen egg, fløte og krydder. Hell blandingen i formene.
  • Stekes i vannbad 175gr i ca 25 min.
  • Kan taes ut av formene når de er kalde. Varmes i et ildfast fat når de skal serveres. Varm på 180 gr. ca 10 min.
Matgleden
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Røkelaksmousse

Krokankake