Sjokolade, appelsin og nøttekake

Foto: Anne

En frisk, saftig og litt tung dessertkake. En festkake som smaker godt sammen med en frisk sorbet.

Skriv ut Del på Facebook
Ca. 35 min.
175 c
+
+

Utstyr

  • 1 22 cm rund form

Ingredienser
 

  • 2 ss kakao
  • 1 ¼ dl sukker
  • 175 g smør romtemp
  • 4 stk egg
  • Revet skall av 1 appelsin
  • 1 ss appelsinlikør
  • 100 g finmalte hasselnøtter
  • 175 g revet Dronningsjokolade

Fremgangsmåte
 

  • Smør en rund form og dryss den med kakao. Skill plommer og hvite fra eggene.
    Pisk sammen 1 dl sukker og smør til blandingen er lys og luftig.
  • Pisk inn 1 og 1 eggeplomme.
    Rør inn appelsinskall, likør, nøtter og sjokolade til en tykk røre.
  • Stivpisk eggehvitene med resten av sukkeret, 1/4 dl. Rør først forsiktig inn en tredjedel av de stivpiskede hvitene i røren, og så resten.
    Hell røren i formen og stek kaken, den skal være tung inni.
  • Avkjøl kaken i formen og den vil synke litt på midten. Dryss litt melis over like før servering.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!