Sjokolade mousse kake

Foto: Shutterstock

Med både nougat og masse deilig sjokolade, glutenfri

Skriv ut Del på Facebook
25 min.
180 C
0

Utstyr

  • Ca 26 cm form

Ingredienser
 

Mandelbunn

  • 30 g eggehvite
  • 100 g sukker
  • 100 g malte mandler

Sjokolademousse

  • ½ l lettpisket kremfløte
  • 1 dl melk
  • 200 g Dronning sjokolade
  • 2 plater gelantin

Nougatmousse

  • ½ l lettpisket fløte
  • 1 dl melk
  • 200 g nougat (Odense)
  • 2 plater gelantin

Sjokoladeovertrekk

  • 200 g sjokolade
  • 1 dl kremfløte

Fremgangsmåte
 

Mandelbunn

  • Eggehvite og sukker piskes til marengs. Mandlene vendes forsiktig inn. Stekes som angitt.

Sjokolademousse og nougatmousse

  • Legg gelantinplatene i kaldt vann i ca 7 min, klem vannet ut og smelt den i den varme melken.
    Smelt sjokoladen og rør inn varm melk. Avkjøl til ca 40° og vend inn kremfløten

Sett kaken sammen

  • Sett kakeringen rundt bunnen, ha gjerne en plastremse på innsiden av ringen.
    Legg på sjokolademoussen og sett kaken i fryseren i noen min.
    Ta den ut og ha på nougatmoussen. Fyll helt opp og frys umiddelbart.

Sjokoladeovertrekk

  • Ha kaken klar i fryseren før dette punktet.
    Kok opp kremfløte og ha finhakket sjokolade i den varme fløten mens du rører hele tiden.
    Hell blandingen i en food processor ( eller en stavmixer) og hell i litt kald fløte, kjøres glatt.
  • Fjern ringen på den frosne kaken, sett den på en rist med en pappbunn.
    Hell sjokoladeovertrekket over kaken. NB må ikke overstige 40°
    Kaken kan fryses igjen.
  • Pyntes med bær og sjokolade.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!