Med både nougat og masse deilig sjokolade, glutenfri
25 min.
180 C
0
Utstyr
- Ca 26 cm form
Ingredienser
Mandelbunn
- 30 g eggehvite
- 100 g sukker
- 100 g malte mandler
Sjokolademousse
- ½ l lettpisket kremfløte
- 1 dl melk
- 200 g Dronning sjokolade
- 2 plater gelantin
Nougatmousse
- ½ l lettpisket fløte
- 1 dl melk
- 200 g nougat (Odense)
- 2 plater gelantin
Sjokoladeovertrekk
- 200 g sjokolade
- 1 dl kremfløte
Fremgangsmåte
Mandelbunn
- Eggehvite og sukker piskes til marengs. Mandlene vendes forsiktig inn. Stekes som angitt.
Sjokolademousse og nougatmousse
- Legg gelantinplatene i kaldt vann i ca 7 min, klem vannet ut og smelt den i den varme melken.Smelt sjokoladen og rør inn varm melk. Avkjøl til ca 40° og vend inn kremfløten
Sett kaken sammen
- Sett kakeringen rundt bunnen, ha gjerne en plastremse på innsiden av ringen.Legg på sjokolademoussen og sett kaken i fryseren i noen min. Ta den ut og ha på nougatmoussen. Fyll helt opp og frys umiddelbart.
Sjokoladeovertrekk
- Ha kaken klar i fryseren før dette punktet.Kok opp kremfløte og ha finhakket sjokolade i den varme fløten mens du rører hele tiden.Hell blandingen i en food processor ( eller en stavmixer) og hell i litt kald fløte, kjøres glatt.
- Fjern ringen på den frosne kaken, sett den på en rist med en pappbunn.Hell sjokoladeovertrekket over kaken. NB må ikke overstige 40°Kaken kan fryses igjen.
- Pyntes med bær og sjokolade.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!