«Chokolate caramel slice» som er populær i Australia.
0
Ingredienser
Bunn
- 150 g mel
- 80 g brunt sukker løst pakket
- 45 g kokos
- 125 g usaltet smør smeltet
Karamellfyll
- 125 g usaltet smør, i biter
- 80 g brunt sukker løst pakket
- 1 ts vaniljeekstrakt eller essens
- 395 g søt kondensert melk 1 boks, 300 ml
Sjokoladetrekk
- 200 g sjokolade, gjerne for overtrekk finnes spesiell sjokolade beregnet til overtrekk av kaker
- 1 ss vegetabilsk olje
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 180°C
Bunn
- Smør og kle en 28 x 18 cm rektangelform med bake-/bakepapir. Ha overheng slik at det blir enkelt å ta kaken ut av formen uten å snu den.
- Bland sammen bunnunningrediensene og trykk ut i formen (jeg bruker en stekespade)
- Stek i 15 minutter til overflaten er gyllen. Avkjøl i kjøleskap hvis du har tid.
Karamellfyll
- Senk ovnen til ovnen til 160°C
- Ha smør, sukker og vanilje i en kjele på middels lav varme. Når smøret er smeltet, visp sammen med sukker, og la det bare stå til det koker.
- Når det kommer bobler, tilsett kondensert melk. Visp konstant i 5 minutter, til du begynner å få noen store bobler på bunnen.
- Når det begynner å komme bobler, visp i 1 minutt og hell deretter karamellen på bunnen. Vipp pannen slik at den spres jevnt.
- Stek i 12 minutter. Ikke bekymre deg hvis du får flekkete brune biter (dette skjer med ovner som ikke fordeler varmen jevnt).
- Avkjøl på benken i 20 minutter og avkjøl deretter i 30 minutter – bunnen av pannen skal være varm, men overflaten kjølig (ikke kald) å ta på.
Topping
- Ha sjokolade og olje i en mikrobølgeovnsikker bolle. Mikrobølgeovn i 30 sekunders utbrudd, rør i mellom, til sjokoladen er helt smeltet (tar meg 4 x 30 sek). Eller smelt over et vannbad.
- Hell sjokoladen over karamelllaget, fordel med slikkepott. Rist deretter pannen forsiktig for å gjøre overflaten helt flat.
- Avkjøl i 1 time eller til den er stivnet. Ta ut av kjøleskapet og la stå i 5 minutter for å ta litt avkjøling av sjokoladen. Kutt deretter i barer eller firkanter for å servere!
Tips og triks!
For å skjære pent, ta ut av kjøleskapet 5 minutter før skjæring. Kjør kniven under varmt (ikke varmt) vann, tørk av og kutt raskt. For veldig pene skiver, ren kniv mellom hvert kutt – jeg gjorde dette for bildene. Ikke gjør kniven for varm ellers smelter sjokoladen når du skjærer den og smører seg inn i karamellen.
7. OPPBEVARING: Lufttett beholder i opptil 5 dager, men er den så varm at sjokoladen smelter, oppbevar den i kjøleskapet og sett den i romtemperatur før servering.
7. OPPBEVARING: Lufttett beholder i opptil 5 dager, men er den så varm at sjokoladen smelter, oppbevar den i kjøleskapet og sett den i romtemperatur før servering.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!