Dessert
Når de har hevet seg og fått en «topp»
200 C
Lett
+
+
6
Utstyr
- Papirformer (to sammen) eller porselen.
Ingredienser
- 4 stk egg
- 60 g sukker
- 200 g mørk sjokolade
- 180 g smør
- 80 g hvetemel
Fremgangsmåte
- Ha sukker og egg i en stor skål, pisk sammen.
- Hakk sjokoladen i mindre biter.
- Smelt smøret i mikrobølgeovn eller i en kasserolle. Ha den hakkede sjokoladen i smøret og rør til sjokoladen smelter.
- Ha sjokoladeblandingen i skålen med egg og sukker. Tilsett mel og rør alt godt sammen.
- Fyll røren i stive former.
- Stekes nederst i ovnen med varmluft eller over- og undervarme. 200 C
Tips og triks!
Hele hemmeligheten med Sjokoladefondant er å ikke steke dem for mye. Følg derfor godt med.
Ta dem ut av ovnen så snart topp og sider er blitt faste. Det er bedre å steke dem for lite enn for mye.
Serveres med is eller pisket krem og bær.
Gjør klar tallerkener med tilbehør før du steker sjokoladefondantene, da er det enklere å servere med en gang de er tatt ut av ovnen.
Tips: Hvis du ønsker å gjøre alt klart før gjestene kommer og bare steke opp rett før servering, kan du la røren stå i kjøleskapet. Bare ta den frem en times tid før servering slik at den får romtemperatur før du steker dem. Da får du best resultat. Ovnen må være 200 grader varm før du setter dem inn.
Hvis du skulle glemme å ta frem røren, går det bra det også, da steker du dem bare litt ekstra.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!