Sjokoladefondant

Skriv ut Del på Facebook
Dessert
Når de har hevet seg og fått en «topp»
200 C
Lett
+
+
6

Utstyr

  • Papirformer (to sammen) eller porselen.

Ingredienser
 

  • 4 stk egg
  • 60 g sukker
  • 200 g mørk sjokolade
  • 180 g smør
  • 80 g hvetemel

Fremgangsmåte
 

  • Ha sukker og egg i en stor skål, pisk sammen.
  • Hakk sjokoladen i mindre biter.
  • Smelt smøret i mikrobølgeovn eller i en kasserolle. Ha den hakkede sjokoladen i smøret og rør til sjokoladen smelter.
  • Ha sjokoladeblandingen i skålen med egg og sukker. Tilsett mel og rør alt godt sammen.
  • Fyll røren i stive former.
  • Stekes nederst i ovnen med varmluft eller over- og undervarme. 200 C

Tips og triks!

Hele hemmeligheten med Sjokoladefondant er å ikke steke dem for mye. Følg derfor godt med.
Ta dem ut av ovnen så snart topp og sider er blitt faste. Det er bedre å steke dem for lite enn for mye.
Serveres med is eller pisket krem og bær.
Gjør klar tallerkener med tilbehør før du steker sjokoladefondantene, da er det enklere å servere med en gang de er tatt ut av ovnen.
Tips: Hvis du ønsker å gjøre alt klart før gjestene kommer og bare steke opp rett før servering, kan du la røren stå i kjøleskapet. Bare ta den frem en times tid før servering slik at den får romtemperatur før du steker dem. Da får du best resultat. Ovnen må være 200 grader varm før du setter dem inn.
Hvis du skulle glemme å ta frem røren, går det bra det også, da steker du dem bare litt ekstra.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!