En deilig dessert, som er veldig kjapp å lage!
Forskjellen på en fromasj og mousse er at fromasj lages med gelantin og mousse uten.
6 personer
Ingredienser
- 175 g mørk kokesjokolade, minst 50% kakaoinnhold, men bruk den du liker best selv.
- 2 gelatinplater
- 1 dl helmelk
- 1 ½ ss melis
- 2 stk eggeplommer
- 2 stk eggehviter
- 3 dl kremfløte
- 100 g hvit sjokolade
Fremgangsmåte
Karamellisert hvit sjokolade
- Sett stekeovnen på 140 grader, over- og undervarme. Hakk sjokoladen i små, jevnstore biter og fordel dem på et bakepapirkledd bakebrett. Stekes på midterste rille i ca. 15 minutter, til sjokoladen smelter og karamelliseres. Rør av og til. Følg med mot slutten av steketiden. Avkjøl. Sjokoladen oppbevares i tett boks og er holdbar i flere uker.
Fromasj
- Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 10 minutter. Pisk kremfløten til en myk krem. Skill eggene i eggeplommer og hviter.
- Smelt den hakkede sjokoladen i vannbad. Varm opp melken i en liten kjele og rør inn melis. Ta kjelen av varmen og rør inn gelatinplatene. Hell melkeblandingen i den smeltede sjokoladen litt etter litt mens du rører med en slikkepott – til du har en jevn blanding. Rør deretter inn eggeplommene. Avkjøl litt før den has i kremen.
- Pisk eggehviten til et fint skum, ikke for mye så de blir kornete!
- Bruk slikkepotten og vend sjokoladeblandingen inn i kremen, litt av gangen, til alt er godt blandet. Ikke rør mer enn det som er nødvendig, slik at du beholder mest mulig luft i sjokolademoussen. Vend så inn de piskede eggehvitene.Hell fromasjen over i en bolle eller porsjonsglass og la den stivne i kjøleskap minst 4 timer, gjerne over natten.
Servering
- Pynt med hakket karamellisert hvit sjokolade, bær og sitronmelisse. Ha lettpisket krem ved siden eller sprøyt pene dotter på toppen.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!