Sjokoladefromasj

Foto: Shutterstock

En deilig dessert, som er veldig kjapp å lage!

Skriv ut Del på Facebook
Forskjellen på en fromasj og mousse er at fromasj lages med gelantin og mousse uten.
6 personer

Ingredienser
 

  • 175 g mørk kokesjokolade, minst 50% kakaoinnhold, men bruk den du liker best selv.
  • 2 gelatinplater
  • 1 dl helmelk
  • 1 ½ ss melis
  • 2 stk eggeplommer
  • 2 stk eggehviter
  • 3 dl kremfløte
  • 100 g hvit sjokolade

Fremgangsmåte
 

Karamellisert hvit sjokolade

  • Sett stekeovnen på 140 grader, over- og undervarme. Hakk sjokoladen i små, jevnstore biter og fordel dem på et bakepapirkledd bakebrett. Stekes på midterste rille i ca. 15 minutter, til sjokoladen smelter og karamelliseres. Rør av og til. Følg med mot slutten av steketiden. Avkjøl.
    Sjokoladen oppbevares i tett boks og er holdbar i flere uker.

Fromasj

  • Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 10 minutter. Pisk kremfløten til en myk krem. Skill eggene i eggeplommer og hviter.
  • Smelt den hakkede sjokoladen i vannbad. Varm opp melken i en liten kjele og rør inn melis. Ta kjelen av varmen og rør inn gelatinplatene. Hell melkeblandingen i den smeltede sjokoladen litt etter litt mens du rører med en slikkepott – til du har en jevn blanding. Rør deretter inn eggeplommene.
    Avkjøl litt før den has i kremen.
  • Pisk eggehviten til et fint skum, ikke for mye så de blir kornete!
  • Bruk slikkepotten og vend sjokoladeblandingen inn i kremen, litt av gangen, til alt er godt blandet. Ikke rør mer enn det som er nødvendig, slik at du beholder mest mulig luft i sjokolademoussen. Vend så inn de piskede eggehvitene.
    Hell fromasjen over i en bolle eller porsjonsglass og la den stivne i kjøleskap minst 4 timer, gjerne over natten.

Servering

  • Pynt med hakket karamellisert hvit sjokolade, bær og sitronmelisse.
    Ha lettpisket krem ved siden eller sprøyt pene dotter på toppen.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!