Sjokoladefromasjkake

Dette er sjokoladefromasjkaken fra Hele Norge baker. En riktig kaloribombe med hasselnøttbunn , karamell, ristede hasselnøtter, og pynt i «non temp sjokolade. » Non temp sjokoladen var overraskende god å jobbe med og blader kunne lages veldig tynne, nesten gjennomsiktige.  Denne kaken er glutenfri.  Pynt med glaserte og ristede nøtter.

Skriv ut Del på Facebook

Ingredienser
 

Hasselnøttbunn

  • 6 stk eggehviter romtemp.
  • litt salt
  • 250 gr sukker
  • 340 gr malte hasselnøtter

Karamell

  • 105 gr sukker
  • 190 gr. fløte
  • 30 gr smør
  • 225 g hvit sjokolade
  • litt Maldonsalt

Sjokoladefromasj

  • 200 gr sjokolade eks. Varlhona Jivara 40 %
  • 4 stk egg separeres
  • 2 dl fløte
  • 2 ts sukker
  • 0,5 dl sterk kaffe
  • 4 plater gelantin

Sjokolade glasur

  • 200 gr fløte
  • 200 gr sjokolade eks Varlhona Manjari 64 %
  • 50 GR glucose
  • 4 ss kald fløte

Fremgangsmåte
 

Hasselnøttbunn

  • Pisk eggehvitene som til en marengs med litt salt, ha i sukker litt etter litt. Vend inn inn hasselnøttene Stekes på 175 gr. ca 25 min.

Karamell

  • Smelt sukker til pent brunt, ta kjelen av platen og ha i fløten, småkok til karamellen er løst opp. Pass på så ikke fløten koker for mye inn, da blir karamellen for tykk. Finnhakk sjokolade og hell over fløten, ha smør og maldonsalt i tilslutt. Avkjøles.

Sjokolademousse

  • Smelt sjokolade i vannbad Pisk inn en og en plomme. Løs opp gelantinen i kaffen og vend den inn i sjokoladen. Pisk fløten til krem, og vend inn i sjokolade, pisk eggehvitene og vend inn i moussen. Avkjøles

Sjokoladeglasur

  • Hakk sjokoladen, Kok opp fløte og glucose Trekk fløten av varmen og tilsett sjokoladen, rør sakte med ei tresleiv til den er oppløst. Tilsett resten av fløten og rør forsiktig til du har en blank glasur.

Ristede og glaserte hasselnøtter

  • Rist hasselnøttene på stekeplate i ovn på 200 gr. i ca 10 -15 min. Ta de ut og gni dem i et håndkle for å få vekke skallet. Forvell nøttene i en kjele med vann og en håndfull salt i ca 1 min. Ta opp rist av vannet. Legg nøttene i en stor boks med mye melis og rist de veldig godt til melisen er rundt det hele. Friter de på ca 165 gr. I en 6-8 min.

Montering

  • NB. Legg plastfilm i ringen og skjær evt litt av bunnen slik av moussen kommer ytterst.. Blir en penere kant! Legg hasselnøttbunnen i bunnen av en større form, ta på karamellen + mye hakkede glaserte nøtter. Det er lurt å skjære til en pappplate som passer i formen. Hell over moussen og sett den i fryseren, la den stå til den er skikkelig kald og hell glasuren over og pynt med de glaserte nøttene og ha hakkede ristede nøtter rundt nederste kant. Når du glaserer er det lurt å sette kaken på noe høyt med et fat under, da får du penere kant og glasuren kan renne av og brukes igjen.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!