Dette er sjokoladefromasjkaken fra Hele Norge baker. En riktig kaloribombe med hasselnøttbunn , karamell, ristede hasselnøtter, og pynt i «non temp sjokolade. » Non temp sjokoladen var overraskende god å jobbe med og blader kunne lages veldig tynne, nesten gjennomsiktige. Denne kaken er glutenfri. Pynt med glaserte og ristede nøtter.
Ingredienser
Hasselnøttbunn
- 6 stk eggehviter romtemp.
- litt salt
- 250 gr sukker
- 340 gr malte hasselnøtter
Karamell
- 105 gr sukker
- 190 gr. fløte
- 30 gr smør
- 225 g hvit sjokolade
- litt Maldonsalt
Sjokoladefromasj
- 200 gr sjokolade eks. Varlhona Jivara 40 %
- 4 stk egg separeres
- 2 dl fløte piskes
- 2 ts sukker
- 0,5 dl sterk kaffe eller melk, appelsinsaft etc.
- 4 plater gelantin
Sjokolade glasur
- 200 gr fløte
- 200 gr sjokolade eks Varlhona Manjari 64 %
- 50 gr glucose
- 4 ss kald fløte
Fremgangsmåte
Hasselnøttbunn
- Pisk eggehvitene som til en marengs med litt salt, ha i sukker litt etter litt. Vend inn inn hasselnøttene Stekes på 175 gr. ca 25 min.
Karamell
- Smelt sukker til pent brunt, ta kjelen av platen og ha i fløten, småkok til karamellen er løst opp. Pass på så ikke fløten koker for mye inn, da blir karamellen for tykk. Finnhakk sjokolade og hell over fløten, ha smør og maldonsalt i tilslutt. Avkjøles.
Sjokoladefromasj
- Smelt sjokolade i vannbad.Pisk inn en og en plomme. Løs opp gelantinen i kaffen og vend den inn i sjokoladen.Pisk fløten til krem, og vend inn sjokoladeblandingen, pisk eggehvitene stive og vend inn forsiktig inn i moussen. Avkjøles
Sjokoladeglasur
- Hakk sjokoladen, Kok opp fløte og glucose Trekk fløten av varmen og tilsett sjokoladen, rør sakte med ei tresleiv til den er oppløst. Tilsett resten av fløten og rør forsiktig til du har en blank glasur.
Ristede og glaserte hasselnøtter
- Rist hasselnøttene på stekeplate i ovn på 200 gr. i ca 10 -15 min. Ta de ut og gni dem i et håndkle for å få vekke skallet. Forvell nøttene i en kjele med vann og en håndfull salt i ca 1 min. Ta opp rist av vannet. Legg nøttene i en stor boks med mye melis og rist de veldig godt til melisen er rundt det hele. Friter de på ca 165 gr. I en 6-8 min.
Montering
- NB. Legg plastfilm i ringen og skjær evt litt av bunnen slik av moussen kommer ytterst.. Blir en penere kant! Legg hasselnøttbunnen i bunnen av en større form, ta på karamellen + mye hakkede glaserte nøtter. Det er lurt å skjære til en pappplate som passer i formen. Hell over moussen og sett den i fryseren, la den stå til den er skikkelig kald og hell glasuren over og pynt med de glaserte nøttene og ha hakkede ristede nøtter rundt nederste kant. Når du glaserer er det lurt å sette kaken på noe høyt med et fat under, da får du penere kant og glasuren kan renne av og brukes igjen.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!