En saftig og myk sjokoladekake
40 – 45 min
180 C
0
Utstyr
- 22 – 24 cm form
Ingredienser
Kakebunn
- 225 g smør
- 375 g sukker
- 4 egg
- 5 dl kulturmelk
- 375 g hvetemel
- 1,5 ts natron
- 0,5 ts salt
- 1 ts bakepulver
- 60 g kakao
- 3 ts vaniljesukker
Krem
- 150 g mørk sjokolade
- 175 g smør romtemperert
- 3 dl melis
- ½ dl fløte
- 2 ss kakao
- 3 stk eggehviter
- 1½ dl melis
- 2 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte
Kakebunn
- Smelt smøret, og sett det til side.
- Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha så i det smeltete smøret.
- Ha så i det tørre vekselvis med kulturmelken.
- Stekes på 180 grader i ca. 45 min
Krem
- Smelt sjokoladen. Pisk eggehviter og 1,5 dl melis til marengs.I en annen bolle røres smør og 3 dl melis hvitt. Når hvitt ha i fløten. Bland så inn kakao og vaniljesukker. Ha så i sjokoladen. Til slutt blandes marengsen inn
Tips og triks!
Det er lurt å legge et oppvridd opptørkshåndkle eller en annen stoffremse rundt formen før den går i ovnen. Da steker kaken jevnere og du slipper å få den toppen som gjerne blir på sjokoladekaker.
Kremen ble litt søt, så det er fullt mulig å redusere på melisen når man pisker smør og melis hvitt.
Bringe bær er veldig godt til til sjokolade, så en bringebærkrem inni kaken er veldig godt. Da kan bruke kremen kun utenpå.
Her har jeg pyntet med halve kinderegg fylt med bringebærkrem.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!