Sjokoladekake

Foto: Anne

En saftig og myk sjokoladekake

Skriv ut Del på Facebook
40 – 45 min
180 C
0

Utstyr

  • 22 – 24 cm form

Ingredienser
 

Kakebunn

  • 225 g smør
  • 375 g sukker
  • 4 egg
  • 5 dl kulturmelk
  • 375 g hvetemel
  • 1,5 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 60 g kakao
  • 3 ts vaniljesukker

Krem

  • 150 g mørk sjokolade
  • 175 g smør romtemperert
  • 3 dl melis
  • ½ dl fløte
  • 2 ss kakao
  • 3 stk eggehviter
  • dl melis
  • 2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte
 

Kakebunn

  • Smelt smøret, og sett det til side.
  • Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha så i det smeltete smøret.
  • Ha så i det tørre vekselvis med kulturmelken.
  • Stekes på 180 grader i ca. 45 min

Krem

  • Smelt sjokoladen.
    Pisk eggehviter og 1,5 dl melis til marengs.
    I en annen bolle røres smør og 3 dl melis hvitt. Når hvitt ha i fløten.
    Bland så inn kakao og vaniljesukker. Ha så i sjokoladen. Til slutt blandes marengsen inn

Tips og triks!

Det er lurt å legge et oppvridd opptørkshåndkle eller en annen stoffremse rundt formen før den går i ovnen. Da steker kaken jevnere og du slipper å få den toppen som gjerne blir på sjokoladekaker.
Kremen ble litt søt, så det er fullt mulig å redusere på melisen når man pisker smør og melis hvitt.
Bringe bær er veldig godt til til sjokolade, så en bringebærkrem inni kaken er veldig godt. Da kan bruke kremen kun utenpå.
Her har jeg pyntet med halve kinderegg fylt med bringebærkrem.
 
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!