Dette er en amerikansk oppskrift med en nydelig glasur som ikke er søtet
Jeg bruker amerikanske koppemål, de fås kjøpt overalt. Ingrediensene er veid etterpå.
35-40 min.
175 c
Ingredienser
Bunn
- 1 kopp 125 g mel
- 1 kopp 200 g granulert sukker
- ½ kopp 63 g usøtet kakaopulver
- ¾ teskje bakepulver
- ¾ teskje natron
- ½ ts salt
- 1 stort egg
- ½ kopp 100 g helmelk
- ¼ kopp 55 g vegetabilsk olje
- 2 ts vaniljeekstrakt
- ½ kopp 118 g varmt vann, eller varm brygget kaffe
Glasur
- 1 kopp 168 g melkesjokoladebiter
- ½ kopp rømme
- ½ teskje vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
Bunn
- Forvarm ovnen til 175. Kle en 20 x 20 cm bakeform i glass eller keramisk med bakepapir og spray sider og bunn.
- Blandmel, sukker, kakaopulver, bakepulver, natron og salt i bollen til en mikser.
- Tilsett egg, melk, olje og vanilje. Bland på lavt hastighet. Øk hastigheten til middels og bland i ytterligere 2 minutter.
- Tilsett varmt vann og rør forsiktig. Røren blir veldig tynn.
- Hell røren i den tilberedte formen.
- Stek i 35-40 minutter, eller til en kakestikke kommer ren ut av kaken.
- La kaken avkjøles i 10 minutter i formen. Fortsett deretter avkjøling på rist til romtemperatur.
Glasur
- Smelt sjokoladebitene i mikrobølgeovnen ved 50 % effekt i trinn på 30 sekunder, rør etter hver oppvarming, til de er helt smeltet. Eller over vannbad.
- Til de smeltede sjokoladebitene, tilsett rømme og vanilje. Rør for hånd til frostingen er godt blandet og luftigere.
- Fordel over avkjølt kake.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!