Sjokoladekake i liten form

Foto: Shutterstock

Dette er en amerikansk oppskrift med en nydelig glasur som ikke er søtet

Skriv ut Del på Facebook
Jeg bruker amerikanske koppemål, de fås kjøpt overalt. Ingrediensene er veid etterpå.
35-40 min.
175 c

Ingredienser
 

Bunn

  • 1 kopp 125 g mel
  • 1 kopp 200 g granulert sukker
  • ½ kopp 63 g usøtet kakaopulver
  • ¾ teskje bakepulver
  • ¾ teskje natron
  • ½ ts salt
  • 1 stort egg
  • ½ kopp 100 g helmelk
  • ¼ kopp 55 g vegetabilsk olje
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • ½ kopp 118 g varmt vann, eller varm brygget kaffe

Glasur

  • 1 kopp 168 g melkesjokoladebiter
  • ½ kopp rømme
  • ½ teskje vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte
 

Bunn

  • Forvarm ovnen til 175. Kle en 20 x 20 cm bakeform i glass eller keramisk med bakepapir og spray sider og bunn.
  • Blandmel, sukker, kakaopulver, bakepulver, natron og salt i bollen til en mikser.
  • Tilsett egg, melk, olje og vanilje. Bland på lavt hastighet. Øk hastigheten til middels og bland i ytterligere 2 minutter.
  • Tilsett varmt vann og rør forsiktig. Røren blir veldig tynn.
  • Hell røren i den tilberedte formen.
  • Stek i 35-40 minutter, eller til en kakestikke kommer ren ut av kaken.
  • La kaken avkjøles i 10 minutter i formen. Fortsett deretter avkjøling på rist til romtemperatur.

Glasur

  • Smelt sjokoladebitene i mikrobølgeovnen ved 50 % effekt i trinn på 30 sekunder, rør etter hver oppvarming, til de er helt smeltet. Eller over vannbad.
  • Til de smeltede sjokoladebitene, tilsett rømme og vanilje. Rør for hånd til frostingen er godt blandet og luftigere.
  • Fordel over avkjølt kake.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!