Sjokoladekake med trøffelmousse

Foto: BBC Mary Berry

Denne er også glutenfri.

Skriv ut Del på Facebook
Orginal oppskrift her: Chokolate truffle dessert
6 personer til dessert

Utstyr

  • 2 x 20 cm runde former.

Ingredienser
 

  • 250 g mørk sjokolade den % du liker. Varlhona er veldig god!
  • 5 stk eggeplommer spar hviter som skal piskes stive
  • 1 stk helt egg
  • 225 g fint sukker
  • 150 g malte mandler

Trøffelfyll

  • 180 g mørk sjokolade
  • 75 g fint sukker
  • 6 ss vann
  • 1 ss brandy
  • 3 eggeplommer
  • 300 ml kremfløte

Pynt

  • Kakaopulver
  • 200 ml kremfløte
  • 4 sjokoladetrøfler delt i to. Eller slik du liker det!

Fremgangsmåte
 

  • Forvarm ovnen til 200 °C (180 °C varmluft). Smør og kle to former på 20 cm.

Bunn

  • Smelt sjokoladen. Pisk eggehvitene til stive topper.
    250 g mørk sjokolade
  • Pisk eggeplommer, hele egg og sukker til det er lyst. Vend inn mandler, sjokolade og deretter hviter.
    5 stk eggeplommer, 225 g fint sukker, 150 g malte mandler, 1 stk helt egg
  • Fordel og stek i 25–30 minutter. Avkjøl helt.

Trøffelfyll

  • Finmal sjokoladen i en foodprosessor. Varm sukker og vann til det koker. Hell i prosessoren Tilsett brandy og eggeplommer.
    Ha blandingen over i en bolle.
    180 g mørk sjokolade, 75 g fint sukker, 6 ss vann, 1 ss brandy, 3 eggeplommer
  • Pisk kremfløten og vend den inn i sjokoladeblandingen.
    300 ml kremfløte

Montering

  • Legg én kake med toppen ned i en form kledd med en papir eller en plastremse, hell over trøffelmiksen, legg i den andre kaken med bunnen ned.
    Avkjøl i 6+ timer.
    Kakaopulver, 200 ml kremfløte, 4 sjokoladetrøfler
  • Sprøyt kremrosetter. Topp med trøffelhalvdeler.

Tips og triks!

Avkjøl over natten for perfekte skiver. Kvalitetssjokolade = glattere fyll. Mandler holder den fyldig, men lett.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Vi flyttet tilbake dit i 2022 og har bygget hus.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!