1,5 – 2 t
130 C
Ingredienser
- 10 stk egg
- 575 g sukker
- 675 g sjokolade ( helst 70 %)
- 450 g smør
- 250 ml vann til sukkerlake
- Crème fraîche til servering
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 130°C. Smør en 30 cm rund kakeform som er 3 tommer (7,5 cm) dyp, og kle bunnen med bakepapir.
- Pisk eggene med en tredjedel ( ca 190 g.) av sukkeret med en elektrisk mikser til volumet firedobles – dette vil ta minst 10 minutter.
- I mellomtiden smelter du sjokolade og smør sammen i en varmefast bolle satt over en kjele med knapt kokende vann (vannet skal ikke berøre bunnen av bollen). Fjern fra varmen.
- Varm opp det resterende sukkeret med 250 ml vann i en liten panne til sukkeret er helt oppløst til en sirup, rør av og til. Hell sirupen forsiktig i den smeltede sjokoladen under omrøring.
- Reduser hastigheten på mikseren og tilsett sakte den varme sjokolade- og sirupblandingen i eggene. Øk hastigheten og fortsett å piske til den er helt kombinert. Blandingen vil miste volum.
- Hell i den forberedte kakeformen. Sett formen i en dyp stekepanne på toppen av et kjøkkenhåndkle for å hindre at kakeformen beveger seg. Fyll stekepannen med varmt vann slik at det kommer minst to tredjedeler opp på sidene av kakeformen. Stek i 1½–2 timer eller til den har stivnet – test ved å legge den flate hånden forsiktig på overflaten av kaken.
- Fjern kakeformen fra vannet. La kaken stå helt avkjølt i formen før den tas ut (ikke avkjøles). Server med crème fraîche.
Tips og triks!
Denne oppskriften kan halveres.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!