Sjokoladekake Nemesis

Foto: Anne
Skriv ut Del på Facebook
1,5 – 2 t
130 C

Ingredienser
 

  • 10 stk egg
  • 575 g sukker
  • 675 g sjokolade ( helst 70 %)
  • 450 g smør
  • 250 ml vann til sukkerlake
  • Crème fraîche til servering

Fremgangsmåte
 

  • Forvarm ovnen til 130°C. Smør en 30 cm rund kakeform som er 3 tommer (7,5 cm) dyp, og kle bunnen med bakepapir.
  • Pisk eggene med en tredjedel ( ca 190 g.) av sukkeret med en elektrisk mikser til volumet firedobles – dette vil ta minst 10 minutter.
  • I mellomtiden smelter du sjokolade og smør sammen i en varmefast bolle satt over en kjele med knapt kokende vann (vannet skal ikke berøre bunnen av bollen). Fjern fra varmen.
  • Varm opp det resterende sukkeret med 250 ml vann i en liten panne til sukkeret er helt oppløst til en sirup, rør av og til. Hell sirupen forsiktig i den smeltede sjokoladen under omrøring.
  • Reduser hastigheten på mikseren og tilsett sakte den varme sjokolade- og sirupblandingen i eggene. Øk hastigheten og fortsett å piske til den er helt kombinert. Blandingen vil miste volum.
  • Hell i den forberedte kakeformen. Sett formen i en dyp stekepanne på toppen av et kjøkkenhåndkle for å hindre at kakeformen beveger seg. Fyll stekepannen med varmt vann slik at det kommer minst to tredjedeler opp på sidene av kakeformen. Stek i 1½–2 timer eller til den har stivnet – test ved å legge den flate hånden forsiktig på overflaten av kaken.
  • Fjern kakeformen fra vannet. La kaken stå helt avkjølt i formen før den tas ut (ikke avkjøles). Server med crème fraîche.

Tips og triks!

Denne oppskriften kan halveres.
 
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!