Sjokoladekake

Skriv ut Del på Facebook
ca 25 min.
180 C
0

Ingredienser
 

  • kopp hvetemel 220 g
  • ¾ kopp usøtet naturlig kakaopulver
  • kopp fint sukker 350 g
  • 2 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 2 ts espressopulver valgfritt*
  • ½ kopp 120 ml vegetabilsk olje (eller rapsolje eller smeltet kokosolje)
  • 2 stk store egg ved romtemperatur*
  • 2 ts ren vaniljeekstrakt
  • 1 kopp 240 ml kulturmelk
  • 1 kopp 240 ml nybrygget sterk varm kaffe (vanlig eller koffeinfri)*

Krem

  • 290 g smør mykt
  • kopp 420 g melis
  • ¾ kopp 65 g usøtet kakaopulver
  • 3-5 ss 45–75 ml fløte
  • ¼ ts salt
  • 1 ts ren vaniljeekstrakt
  • valgfritt til dekorasjon: halvsøte sjokoladebiter

Fremgangsmåte
 

  • Bruksanvisning
  • Forvarm ovnen til 180°C
    Smør to 23 cm kakeformer, kle med bakepapir, og smør deretter bakepapiret.
  • Visp mel, kakaopulver, sukker, natron, bakepulver, salt og espressopulver (hvis du bruker) sammen i en stor bolle.
    Sett til side. Bruk en håndholdt mikser utstyrt med et visp tilbehør (eller du kan bruke en visp) og bland oljen, eggene og vaniljen sammen på middels høy hastighet til det er kombinert. Tilsett kjernemelken og bland til det er blandet. Hell de våte ingrediensene i de tørre ingrediensene, tilsett varmt vann/kaffe, og visp eller pisk på lav hastighet til røren er helt blandet. Røren er tynn.
  • Fordel røren jevnt mellom pannene. Stek i 23-26 minutter eller til en kakestikke kommer ren ut.
    Steketidene varierer, så hold øye med din.
    (Merk: Selv om de er helt ferdige, kan de avkjølte kakene *litt* synke i midten. Kakaopulver er rett og slett ikke like strukturelt sterkt som universalmel og tåler ikke all fuktigheten som er nødvendig for å lage en fuktig sjokoladekake. Det er normalt!)
  • Ta kakene ut av ovnen og sett på rist. La avkjøle helt i pannen.

Krem

  • Pisk smøret på middels hastighet til det er kremaktig – ca. 2 minutter. Tilsett melis, kakaopulver, 3 ss fløte, salt og vaniljeekstrakt.
    Pisk på lav hastighet i 30 sekunder, øk deretter til høy hastighet og pisk i 1 minutt.
    Tilsett 1/4 kopp mer melis eller kakaopulver hvis kremen er for tynn eller fløte ​​hvis kremen er for tykk.
    Smak til. Tilsett en ny klype salt om ønskelig.

Monter

  • Hvis avkjølte kakene er har fått en dump på toppen, bruk en stor tagget kniv til å skjære et tynt lag av toppene for å lage en flat overflate. Dette kalles "jevne" av kakene.
    Legg 1. bunn på et kakefat.
    Dekk toppen jevnt med frosting. Topp med 2. lag og fordel den resterende frostingen over toppen og sidene. Jeg bruker alltid en glasurspatel.
    Pynt med sjokoladebiter, om ønskelig.
  • Avkjøl kaken i minst 30-60 minutter før du skjærer den i skiver. Dette hjelper kaken med å holde formen når den skjæres.
  • Dekk resten av kaken godt og oppbevar i kjøleskapet i opptil 5 dager.

Tips og triks!

Det går fint å steke kaken i en form. Stek i nederste del av ovnen og beregn lenger tid. Ca  40 min.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!