ca 25 min.
180 C
+
+
0
Utstyr
- 22 cm form
Ingredienser
Bunn
- 100 g smør smeltes
- 2 stk egg
- 180 g sukker
- 3 ss kakao
- 2 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- 90 g hvetemel
- ½ dl fløte
Fyll
- 2 plater gelantin
- 2 ss kokende vann
- 2 dl vaniljekrem
- 50 g kokesjokolade
- 2 dl fløte
Pynt
- raspet hvit/mørk sjokolade, eller bær
- Det smaker godt med en bærsaus ved siden av
Fremgangsmåte
Bunn
- Smelt smør. Rør inn egg og sukker.Sikt inn de tørre ingrediensene, ha i fløte og rør deigen lett sammen.Stek røren som angitt.
- Når kaken er kald settes den rengjorte ringen tilbake over kaken. Fest gjerne en plastremse rundt ringen først. Da får du penere kant, når du tar av ringen.
Fyll
- Legg gelantin i bløt i ca 5 min. i kaldt vann. Klem ut vannet og smelt den i 2 ss varmt vann.Smelt sjokoladen i vannbad og bland den med vaniljekremen. Stivpisk fløten og vend den inn i sjokolade/vaniljeblandingen.Tilsett smeltet gelantin i en tynn, jevn stråle under omrøring. Hell fyllet over den avkjølte kakebunnen i kakeringen.La den stivne i kjøleskapet.
Pynt
- Raspet eller høvlet hvit sjokolade tar seg godt ut oppå. Server gjerne med en bærsaus av bringebær, bjørnebær eller annen syrlig bær.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!