Sjokoladeterte

Foto: Shutterstock
Skriv ut Del på Facebook
ca 25 min.
180 C
+
+
0

Utstyr

  • 22 cm form

Ingredienser
 

Bunn

  • 100 g smør smeltes
  • 2 stk egg
  • 180 g sukker
  • 3 ss kakao
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 90 g hvetemel
  • ½ dl fløte

Fyll

  • 2 plater gelantin
  • 2 ss kokende vann
  • 2 dl vaniljekrem
  • 50 g kokesjokolade
  • 2 dl fløte

Pynt

  • raspet hvit/mørk sjokolade, eller bær
  • Det smaker godt med en bærsaus ved siden av

Fremgangsmåte
 

Bunn

  • Smelt smør. Rør inn egg og sukker.
    Sikt inn de tørre ingrediensene, ha i fløte og rør deigen lett sammen.
    Stek røren som angitt.
  • Når kaken er kald settes den rengjorte ringen tilbake over kaken. Fest gjerne en plastremse rundt ringen først. Da får du penere kant, når du tar av ringen.

Fyll

  • Legg gelantin i bløt i ca 5 min. i kaldt vann. Klem ut vannet og smelt den i 2 ss varmt vann.
    Smelt sjokoladen i vannbad og bland den med vaniljekremen. Stivpisk fløten og vend den inn i sjokolade/vaniljeblandingen.
    Tilsett smeltet gelantin i en tynn, jevn stråle under omrøring.
    Hell fyllet over den avkjølte kakebunnen i kakeringen.
    La den stivne i kjøleskapet.

Pynt

  • Raspet eller høvlet hvit sjokolade tar seg godt ut oppå.
    Server gjerne med en bærsaus av bringebær, bjørnebær eller annen syrlig bær.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!