Sjømannskirkens vafler

Foto: Nadin Martinuzzi

Skriv ut Del på Facebook
Lett

Ingredienser
 

  • 4 stk egg
  • 2 dl sukker
  • 4 dl kefir
  • 3 dl melk
  • 2 dl vann
  • 700 gr hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts natron
  • 1 ts malt kardemomme
  • 250 gr smeltet smør

Fremgangsmåte
 

  • Visp egg og sukker lett og ha i skummet kulturmelk, men hold igjen en halv dl.
    Bland sammen mel, kardemomme, vaniljesukker og bakepulver i en annen bolle.
    Bland så inn vekselsvis det tørre, vann, melk og smeltet smør.
    I den siste halve dl skummet kulturmelk blander du inn natron. La natron bruse ferdig i melken før den tilsettes resten av røren.
    Ikke rør mye etter at natronmelken er tilsatt, for da blir vaflene seige.
    La røren svelle litt før steking.
    Stek vaflene i varmt vaffeljern. Avkjøl på rist.

Tips og triks!

Oppskriften har jeg funnet på Brød og Korn og bildet er tatt av Nadin Martinuzzi
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!