Smårett
Svensk
Lett
12 biter
Utstyr
- Kakeform ca 24 cm i diam.
Ingredienser
Bunn
- 100 gr lyst brød uten skorper
- 50 gr smør
Fyll
- 5 stk egg
- 300 gr skrelte reker ferske er best
- ½ dl hakket gressløk
- ½ dl hakket dill
- 2-3 ss raspet pepperrot
- 1 ss sennep
- 1 dl Kesam
- 1 dl lett creme fraiche
- ½ ts salt
- litt kajennepepper
- 200 gr lodderogn
Fremgangsmåte
Bunn
- Finhakk brødet i en kjøkkenmaskin eller finhakk for hånd. Smelt smøret og bland med brødsmulene. Press blandingen i bunnen av en form med en avtakbar kant, ca 24 cm i diameter. Sett i kjøleskapet.
- Kok, skrell og mos eggene. Skrell og hakk rekene. Bland egg, reker, gressløk, dill, pepperrot, sennep, kesam og lett crème fraiche. Krydre med salt og cayennepepper. Legg fyllet i paiformen og glatt til overflaten. Dekk til med plastfolie.
- La det stå i kjøleskapet i minst 2 timer. Legg på lodderogn. Fjern kanten av formen og legg kaken på et fat. Skjær i smale kakestykker.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!