Skagenterte

Skriv ut Del på Facebook
Smårett
Svensk
Lett
Personer 12 biter

Utstyr

  • Kakeform ca 24 cm i diam.

Ingredienser
 

Bunn

  • 100 gr lyst brød uten skorper
  • 50 gr smør

Fyll

  • 5 stk egg
  • 300 gr skrelte reker ferske er best
  • ½ dl hakket gressløk
  • ½ dl hakket dill
  • 2-3 ss raspet pepperrot
  • 1 ss sennep
  • 1 dl Kesam
  • 1 dl lett creme fraiche
  • ½ ts salt
  • litt kajennepepper
  • 200 gr lodderogn

Fremgangsmåte
 

Bunn

  • Finhakk brødet i en kjøkkenmaskin eller finhakk for hånd. Smelt smøret og bland med brødsmulene. Press blandingen i bunnen av en form med en avtakbar kant, ca 24 cm i diameter. Sett i kjøleskapet.
  • Kok, skrell og mos eggene.
    Skrell og hakk rekene.
    Bland egg, reker, gressløk, dill, pepperrot, sennep, kesam og lett crème fraiche.
    Krydre med salt og cayennepepper. Legg fyllet i paiformen og glatt til overflaten. Dekk til med plastfolie.
  • La det stå i kjøleskapet i minst 2 timer.
    Legg på lodderogn.
    Fjern kanten av formen og legg kaken på et fat. Skjær i smale kakestykker.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!