Matgleden - Anne Bullen Eek

Skalldyrpatè

Matgleden

18. mars 2023

Foto: Shutterstock

En oppskrift som jeg fikk av en venninne for mange år siden.

Skriv ut Del på Facebook
Matgleden
Ca 1 t. i vannbad
180 C
+
4 personer

Ingredienser
 

  • 400 g torskefilèt
  • 1 stk egg
  • ½ ts salt
  • hvit pepper
  • kajennepepper
  • 1 ss potetmel
  • 2 ss finhakket dill
  • 1 ss finhakket purre
  • 3 dl fløte
  • 500 gr reker med skall
  • 180 g crabstick
  • 1 glass steinbitrogn
  • 2 stk eggehviter

Fremgangsmåte
 

  • Kjør torsk, 1 egg, saltet, pepper, kajennepepper potetmel til en fin farse i en foodprosessor.
    400 g torskefilèt, 1 stk egg, 1/2 ts salt, hvit pepper, kajennepepper, 1 ss potetmel
  • Ta farsen over i en egnet bolle og rør inn dill, og purre. Spe med fløten, til en passe løs farse.
    2 ss finhakket dill, 1 ss finhakket purre, 3 dl fløte
  • Rens rekene, og hakk de opp, skjær crabsticks i terninger og bland i farsen.
    500 gr reker med skall, 180 g crabstick
  • Stivpisk 2 eggehviter og bland forsiktig inn i farsen.
    2 stk eggehviter
  • Ha farsen i en ildfast form og sett den i vannbad og stek i ca 1 t. til den kjennes fast ut.
  • La patèen bli kald, skjær den i pene skiver og pynt med rogn og salat. Server gjerne ristet brød eller loff ved siden av.
    1 glass steinbitrogn
Matgleden
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!