Skalldyrpatè

Foto: Shutterstock

En oppskrift som jeg fikk av en venninne for mange år siden.

Skriv ut Del på Facebook
Ca 1 t. i vannbad
180 C
+
4 personer

Ingredienser
 

  • 400 g torskefilèt
  • 1 stk egg
  • ½ ts salt
  • hvit pepper
  • kajennepepper
  • 1 ss potetmel
  • 2 ss finhakket dill
  • 1 ss finhakket purre
  • 3 dl fløte
  • 500 gr reker med skall
  • 180 g crabstick
  • 1 glass steinbitrogn
  • 2 stk eggehviter

Fremgangsmåte
 

  • Kjør torsk, 1 egg, saltet, pepper, kajennepepper potetmel til en fin farse i en foodprosessor.
    400 g torskefilèt, 1 stk egg, 1/2 ts salt, hvit pepper, kajennepepper, 1 ss potetmel
  • Ta farsen over i en egnet bolle og rør inn dill, og purre. Spe med fløten, til en passe løs farse.
    2 ss finhakket dill, 1 ss finhakket purre, 3 dl fløte
  • Rens rekene, og hakk de opp, skjær crabsticks i terninger og bland i farsen.
    500 gr reker med skall, 180 g crabstick
  • Stivpisk 2 eggehviter og bland forsiktig inn i farsen.
    2 stk eggehviter
  • Ha farsen i en ildfast form og sett den i vannbad og stek i ca 1 t. til den kjennes fast ut.
  • La patèen bli kald, skjær den i pene skiver og pynt med rogn og salat. Server gjerne ristet brød eller loff ved siden av.
    1 glass steinbitrogn
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!