En oppskrift som jeg fikk av en venninne for mange år siden.
Ca 1 t. i vannbad
180 C
+
4 personer
Ingredienser
- 400 g torskefilèt
- 1 stk egg
- ½ ts salt
- hvit pepper
- kajennepepper
- 1 ss potetmel
- 2 ss finhakket dill
- 1 ss finhakket purre
- 3 dl fløte
- 500 gr reker med skall
- 180 g crabstick
- 1 glass steinbitrogn
- 2 stk eggehviter
Fremgangsmåte
- Kjør torsk, 1 egg, saltet, pepper, kajennepepper potetmel til en fin farse i en foodprosessor.400 g torskefilèt, 1 stk egg, 1/2 ts salt, hvit pepper, kajennepepper, 1 ss potetmel
- Ta farsen over i en egnet bolle og rør inn dill, og purre. Spe med fløten, til en passe løs farse.2 ss finhakket dill, 1 ss finhakket purre, 3 dl fløte
- Rens rekene, og hakk de opp, skjær crabsticks i terninger og bland i farsen.500 gr reker med skall, 180 g crabstick
- Stivpisk 2 eggehviter og bland forsiktig inn i farsen.2 stk eggehviter
- Ha farsen i en ildfast form og sett den i vannbad og stek i ca 1 t. til den kjennes fast ut.
- La patèen bli kald, skjær den i pene skiver og pynt med rogn og salat. Server gjerne ristet brød eller loff ved siden av.1 glass steinbitrogn
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!