Det superenkle populære Skappelbrødet som har vært en hit fra 2002
Dette blir 3 brød.
40 – 45 min
225 C
Lett


3 brød i 2l.former
Ingredienser
- 1,2 kg speltmel siktet
- 450 g fin sammalt speltmel
- 110 g solsikkekjerner
- 110 g gresskarkjerner
- 100 g havregryn
- 180 g linfrø
- 2 ss salt strøkne
- 1 pakke gjær ofte holder det med en pakke selv om deigen blir litt større
- 1,8 l vann lunkent
- 75 g chiafrø om ønskelig
Fremgangsmåte
- Rør sammen alle ingrediensene til en løs deig. La deigen heve i cirka 30 minutter under et klede. Nå brukte jeg kjøkkenmaskin på lav styrke for å røre sammen. Ikke kjør speltmel like hardt og lenge som vanlig mel, det tåler ikke det. Bare rør til deigen henger sammen.1,2 kg speltmel siktet, 450 g fin sammalt speltmel, 110 g solsikkekjerner, 110 g gresskarkjerner, 100 g havregryn, 180 g linfrø, 2 ss salt, 1 pakke gjær, 1,8 l vann, 75 g chiafrø
- Hell deigen over i to godt smurte former ( ca 2 l) og strø over gresskarkjerner. La heve i cirka 45 minutter.
- Sett formene i ovnen og stek brødene på 225 grader i ca. 40 minutter.
- Ta dem så ut av formene og stek opp ned på rist i 15-20 minutter til. Dette gjør at skorpene blir sprø og deilige.
Tips og triks!
Jeg har gjort om målene slik at det blir 3 brød i 2 l. former. Jeg stekte mine brød først 30 min og så 15 min uten form.
Chiafrø har lett for å henge sammen og klumpe seg litt, tror jeg skal droppe de neste gang.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!