Det superenkle populære Skappelbrødet som har vært en hit fra 2002
Dette blir 2 brød.
40 – 45 min
225 C
Lett


2 brød i 2l. former
Ingredienser
- 650 g speltmel siktet
- 250 g fin sammalt speltmel
- 60 g solsikkekjerner
- 60 g gresskarkjerner
- 50 g havregryn
- 100 g linfrø
- 1 ss salt strøkne
- 1 pakke gjær ofte holder det med en pakke selv om deigen blir litt større
- 1 l vann lunkent
- 50 g chiafrø om ønskelig
Fremgangsmåte
- Ha1 l. lunkent vann i bakebollen, løs opp 1 pakke gjær i vannet. Dvs. rør til det er oppløst.Ha i alt melet, kjernene og saltet.Rør sammen til en løs deig. La deigen heve i cirka 30 minutter under et klede. Nå brukte jeg kjøkkenmaskin på lav styrke for å røre sammen. Ikke kjør speltmel like hardt og lenge som vanlig mel, det tåler ikke det. Bare rør til deigen henger sammen.650 g speltmel siktet, 250 g fin sammalt speltmel, 60 g solsikkekjerner, 60 g gresskarkjerner, 50 g havregryn, 100 g linfrø, 1 ss salt, 1 pakke gjær, 1 l vann, 50 g chiafrø
- Hell deigen over i to godt smurte former (ca. 2 l) og strø over gresskarkjerner (ikke nødvendig) . Glatt til deigen på toppen med en fuktet skje. La formene stå til heving i cirka 45 minutter.
- Sett formene i ovnen på midtre rille ( den 3. fra toppen)og stek brødene på 225 grader i ca. 40 minutter.
- Ta dem så ut av formene og stek opp ned på rist i 5 – 10 minutter til. Dette gjør at skorpene blir sprø og deilige.La brødene avkjøles helt før de skjæres i.
Tips og triks!
Jeg pleier å bake 4 av gangen med varmluft i 2 etasjer.
Chiafrø har lett for å henge sammen og klumpe seg litt, tror jeg skal droppe de neste gang.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!