Skappel brød

Foto: Anne

Det superenkle populære Skappelbrødet som har vært en hit fra 2002

Skriv ut Del på Facebook
Dette blir 2 brød. Tallene i parentes blir tre brød
40 – 45 min
225 C
Lett
+
2 brød

Ingredienser
 

  • 650 ( 975) g speltmel siktet
  • 250 ( 375) g fin sammalt speltmel
  • 60 (90) g solsikkekjerner
  • 60 (90) g gresskarkjerner
  • 50 ( 75) g havregryn
  • 100 ( 200) g linfrø
  • 1 (1,5) ss salt
  • 1 ( 1,5) pakke gjær ofte holder det med en pakke selv om deigen blir litt større
  • 1 (15) l vann lunkent
  • 50 g chiafrø kan sløyfes

Fremgangsmåte
 

  • Rør sammen alle ingrediensene til en løs deig. La deigen heve i cirka 30 minutter under et klede.
  • Hell deigen over i to godt smurte former ( ca 1,5 l) og strø over gresskarkjerner. La heve i cirka 45 minutter.
  • Sett formene i ovnen og stek brødene på 225 grader i ca. 40 minutter.
  • Ta dem så ut av formene og stek opp ned på rist i 15-20 minutter til. Dette gjør at skorpene blir sprø og deilige.

Tips og triks!

Jeg synes 1,5 l. form ble litt liten. Jeg stekte mine brød først 30 min og så 15 min uten form.
Chiafrø har lett for å henge sammen og klumpe seg litt, tror jeg skal droppe de neste gang.
 
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!