Det superenkle populære Skappelbrødet som har vært en hit fra 2002
Dette blir 2 brød. Tallene i parentes blir tre brød
40 – 45 min
225 C
Lett


2 brød
Ingredienser
- 650 ( 975) g speltmel siktet
- 250 ( 375) g fin sammalt speltmel
- 60 (90) g solsikkekjerner
- 60 (90) g gresskarkjerner
- 50 ( 75) g havregryn
- 100 ( 200) g linfrø
- 1 (1,5) ss salt
- 1 ( 1,5) pakke gjær ofte holder det med en pakke selv om deigen blir litt større
- 1 (15) l vann lunkent
- 50 g chiafrø kan sløyfes
Fremgangsmåte
- Rør sammen alle ingrediensene til en løs deig. La deigen heve i cirka 30 minutter under et klede.
- Hell deigen over i to godt smurte former ( ca 1,5 l) og strø over gresskarkjerner. La heve i cirka 45 minutter.
- Sett formene i ovnen og stek brødene på 225 grader i ca. 40 minutter.
- Ta dem så ut av formene og stek opp ned på rist i 15-20 minutter til. Dette gjør at skorpene blir sprø og deilige.
Tips og triks!
Jeg synes 1,5 l. form ble litt liten. Jeg stekte mine brød først 30 min og så 15 min uten form.
Chiafrø har lett for å henge sammen og klumpe seg litt, tror jeg skal droppe de neste gang.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!