Skinke og blåmuggost terte

Foto: Shutterstock

Her brukes filodeig, fordelen er jo at den kjøpes fix ferdig!

Skriv ut Del på Facebook
30 – 35 min
180 C
0

Ingredienser
 

  • 6 store ark filodeig eller 10 ark hvis de er små
  • 1 ss olivenolje
  • 100 g skinke i skiver hakket
  • 1 bunt vårløk i skiver
  • 2 egg lett pisket
  • 300 g nøytral tubeost romtemperatur
  • 2 store håndfuller ruccolasalat
  • 50 g blåmuggost smuldret
  • 2 ss pinjekjerner

Fremgangsmåte
 

  • Forvarm ovnen til 180C. Pensle hvert filoark med litt olje og legg over i en 20 cm springform eller løsbunnet form, (eller bruk 4 porsjonsformer) og overlapp hvert ark, så basen blir tett.
  • Bland sammen skinke, vårløk, egg, myk ost og ruccola, og hell deretter i filoboksen. Dryss over blåmuggost og pinjekjerner, og stek deretter i 30 minutter til akkurat stivnet. Avkjøl litt, skjær i skiver og server med en salat.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!