Skinke og ost fylt kylling

Foto: Shutterstock
Skriv ut Del på Facebook

Ingredienser
 

Fyll

  • 2 ss smør
  • 2 ss mel
  • ¼ teskje salt
  • ¼ teskje svart pepper
  • 245 g helmelk romtemperatur,
  • 60 g fersk spinat
  • 270 g skinke i terninger
  • 170 g ost revet

Kylling

  • 4 benfrie kyllingbryst uten skinn omtrent
  • 2 ts hvitløkspulver
  • 1 ts paprika
  • 1 ts salt
  • ½ teskje svart pepper
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss smør

Fremgangsmåte
 

Fyll

  • Tilsett smør i en middels gryte over middels varme. Når det er smeltet, tilsett mel, salt og pepper. Kok i 1 minutt, rør ofte.
  • Hell i ½ parten av melken, visp hele tiden. Hell deretter i den resten av melken, fortsett å visp hele tiden til den er jevn og kokende.
  • Reduser varmen til lav, la blandingen koke opp. Fortsett å putre, rør av og til, til sausen begynner å tykne (1-2 minutter).
  • Tilsett spinat. Kok i et minutt, eller til spinaten har falt sammen.
  • Tilsett skinke og revet ost. Rør godt om. Fjern fra varmen og sett til side.

Kylling

  • Tørk kyllingen med et papirhåndkle og del kyllingbrystet som en "sommerfugl" hvert kyllingbryst. For å gjøre det, legg et kyllingbryst på et skjærebrett. Med hånden flat oppå den, bruk en skarp kniv til å skjære inn i den ene siden av brystet, start i den tykkere enden og slutt på den tynne delen. Vær forsiktig så du ikke skjærer hele veien, den skal henge sammen så du kan brette den ut.
    Gjenta med de resterende kyllingbrystene.
  • Krydre sommerfuglkylling på begge sider med hvitløkspulver, paprika, salt og pepper.
  • Legg en ½ kopp fyll i midten av hver sommerfuglkylling. (Avhengig av størrelsen på hvert kyllingbryst kan det være rester av fyll. Server det ved siden av som ekstra fyll.)
  • Brett kyllingen lukket og bruk en tannpirker (eller mer etter behov) for å feste de to sidene sammen.
  • Tilsett olje og smør i en stor panne over middels varme. Når oljen er varm og smøret er smeltet, tilsett fylt kylling. Stek i 7-8 minutter på hver side, eller til kyllingen når en indre temperatur på ca 73℃.
  • La den fylte kyllingen hvile i ca 5 minutter før servering.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!