Skogbærkake

Denne oppskriften har jeg hentet fra «Det søte liv» sin side. Jeg har bakt den mange ganger og den høster applaus hver gang!

Skriv ut Del på Facebook
Du kan bruke alle slags frosne bær, for eksempel bringebær, blåbær, rips, bjørnebær, tyttebær osv. Skogsbærblanding som fås kjøpt frosne i butikken egner seg utmerket. Merk at bærene ikke trenger å tines før de has på kaken. De tiner under stekingen. Kaken kan fryses. Den bør da varmes opp litt igjen før servering.

Ingredienser
 

  • 150 gr smør smeltes
  • 3 egg
  • 3 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0,5 ts bakepulver
  • 3 dl hvetemel

Fremgangsmåte
 

  • Smelt smøret og avkjøl litt.
  • Pisk sammen egg og sukker med en stålvisp (du skal ikke piske så mye at det blir eggedosis). Bland inn det smeltede smøret og deretter de tørre ingrediensene.
  • Ha deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
  • Legg på friske eller frosne bær (se beskrivelse). Dryss over sukker og mandelflak.
  • Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 35-40 min (se beskrivelse).
  • Avkjøl kaken litt i kjøleskapet før du tar den ut av formen. Den vil da stivne i konsistensen og bli lettere å få ut av formen. Dra av bakepapiret fra undersiden og sett kaken på et passende fat.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!