Vannbakkels er den lille kaken med enkle ingredienser som kan blir så fin som man ønsker.
20 vannbakkels
Ingredienser
Vannbakkels
- 2,5 dl vann
- 125 g smør
- 125 g hvetemel
- 4 stk egg
Sjokoladefyll
- 270 g melk
- 85 g eggeplomme
- 85 g melis eller brunt/råsukker/muscavado
- 30 g maisstivelse
- 75 g mørk sjokolade 56%
- 50 smør
- litt rom eller annen smakstilsetning eks. Baileys
Fremgangsmåte
Vannbakkels
- Kok opp vann og smørHa i alt melet på en gang og rør kraftig over varmen til deigen slipper kjelen.Ha den over i en annen bolle og avkjøl litt.
- Rør inn ett og ett egg. Pass på så røren ikke blir for tynn. Når du løfter opp røren med en slikkepott skal den gli av så den danner en trekant. DVS at den henger godt sammen. Blir den for tynn holder den ikke fasongen på bollene. Sprøyt ut boller på et bakepapir.Stek som angitt. Vannbakkels må bli godt stekt så de holder fasongen. Kjølne.

- Stikk hull igjen og fyll med kremen.
Sjokoladefyll
- Finhakk sjokoladen.
- Kok opp melken med halvparten av sukkeret, la den avkjøles i 5-10 minutter.
- Pisk sammen eggeplommer, maisenna og resten av sukkeret.
- Bland melkeblandingen inn i eggeplommevispen, sett tilbake på komfyren og kok opp under omrøring, la det koke i 2-3 minutter, ta av varmen.
- Bland inn sjokoladen mens du rører. Når sjokoladen er smeltet blander du inn smøret og til slutt romen, avkjøles.
- Fyll kremen i sprøytepose med tynn tyll.
- Stikk tyllen i bunnen av hver kule og fyll med sjokoladekrem.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!




