Småkake med Toscatopping

Skriv ut Del på Facebook
Ca. 10 min
175 c

Ingredienser
 

Mørdeig

  • 4 dl hvetemel
  • 200 g smør
  • 1 dl sukker
  • 1 egg

Topping

  • 100 g mandelflak hakkes litt
  • 50 g pistasj nøtter, hakket Jeg hoppet over dette og erstattet det med mandelspon
  • 100 g smør
  • 1 dl melis
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ss melk
  • 1 klype salt
  • Obs! Dette er en stor porsjon.

Fremgangsmåte
 

Mørdeig

  • Rør sammen de samme tørre ingrediensene, skjær deretter smøret i terninger. Arbeid deigen raskt sammen i foodprosessor for å unngå varme.
    Tilsett egget og bland raskt.
    Sett deigen i kjøleskapet i ca 30 minutter slik at den får satt seg.
    Sett ovnen på 175 grader mens deigen står i kjøleskapet.

Topping

  • Grovhakk pistasjenøtter. (Jeg hoppet over dette og byttet ut med mer mandelspon)
    Bland alle ingrediensene og smelt sammen i en kjele, det må ikke koke.
    Fjern fra varmen og la avkjøles.

Lage kakene

  • Rull en 3 × 3 cm i diameter pølse av mørdeigen og skjær ca 1 cm tykke skiver. Legg skivene på bakepapir og trykk ned i midten av deigskiven.
    Legg en klikk av toscarøren på småkaken.
  • Stek midt i ovnen i ca 10 minutter.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!