Ca. 10 min
175 c
Ingredienser
Mørdeig
- 4 dl hvetemel
- 200 g smør
- 1 dl sukker
- 1 egg
Topping
- 100 g mandelflak hakkes litt
- 50 g pistasj nøtter, hakket Jeg hoppet over dette og erstattet det med mandelspon
- 100 g smør
- 1 dl melis
- 2 ss hvetemel
- 2 ss melk
- 1 klype salt
- Obs! Dette er en stor porsjon.
Fremgangsmåte
Mørdeig
- Rør sammen de samme tørre ingrediensene, skjær deretter smøret i terninger. Arbeid deigen raskt sammen i foodprosessor for å unngå varme. Tilsett egget og bland raskt. Sett deigen i kjøleskapet i ca 30 minutter slik at den får satt seg. Sett ovnen på 175 grader mens deigen står i kjøleskapet.
Topping
- Grovhakk pistasjenøtter. (Jeg hoppet over dette og byttet ut med mer mandelspon) Bland alle ingrediensene og smelt sammen i en kjele, det må ikke koke. Fjern fra varmen og la avkjøles.
Lage kakene
- Rull en 3 × 3 cm i diameter pølse av mørdeigen og skjær ca 1 cm tykke skiver. Legg skivene på bakepapir og trykk ned i midten av deigskiven. Legg en klikk av toscarøren på småkaken.
- Stek midt i ovnen i ca 10 minutter.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!