Småsuppe

Foto: Anne B. Eek

Skriv ut Del på Facebook
Hovedrett
Norsk
Kjøtt 2 t. Suppe 30 min.
Lett

Ingredienser
 

  • 1 stk røkt svineknoke
  • 1 stk salt svineknoke
  • 5 stk gulerøtter
  • 1 stk persillerot
  • 1 stk kålrabi
  • 1 stk purre
  • 1 stk sellerirot
  • poteter så mange at suppen blir tykk nok. Smak og behag.
  • salt og pepper

Fremgangsmåte
 

Kjøtt

  • Skyll kjøttet godt i kaldt vann. Legg det i en stor kjele og ha på kaldt vann til det dekker kjøttet.
  • Kok opp og la kjøttet simre ( såvidt bevegelse i vannet) i ca 2 t. Kjøttet skal slippe benet. Skum godt underveis.
  • Ta kjøttet opp og del det i små biter. Smak på kraften og kok den evt inn for å få kraftigere smak.

Grønnsaker

  • Del opp grønnsakene i terninger og legg de i kraften. Kok ca 25-30 min, til de er møre. Ha i purren tilslutt.
  • Smak til med salt og pepper.

Tips og triks!

Dette er en fin suppe å lage mye av. Kan fint fryses og lett å ta frem en dag man har det travelt. 
Jeg har en Nicer Dicer  (kjøpt på nett) som er til stor besparelse når jeg skal kutte grønnsaker.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!