Matgleden - Anne Bullen Eek

Småsuppe

Matgleden

1. november 2020

Foto: Anne B. Eek

Skriv ut Del på Facebook
Matgleden
Hovedrett
Norsk
Kjøtt 2 t. Suppe 30 min.
Lett

Ingredienser
 

  • 1 stk røkt svineknoke
  • 1 stk salt svineknoke
  • 5 stk gulerøtter
  • 1 stk persillerot
  • 1 stk kålrabi
  • 1 stk purre
  • 1 stk sellerirot
  • poteter så mange at suppen blir tykk nok. Smak og behag.
  • salt og pepper

Fremgangsmåte
 

Kjøtt

  • Skyll kjøttet godt i kaldt vann. Legg det i en stor kjele og ha på kaldt vann til det dekker kjøttet.
  • Kok opp og la kjøttet simre ( såvidt bevegelse i vannet) i ca 2 t. Kjøttet skal slippe benet. Skum godt underveis.
  • Ta kjøttet opp og del det i små biter. Smak på kraften og kok den evt inn for å få kraftigere smak.

Grønnsaker

  • Del opp grønnsakene i terninger og legg de i kraften. Kok ca 25-30 min, til de er møre. Ha i purren tilslutt.
  • Smak til med salt og pepper.
Matgleden

Tips og triks!

Dette er en fin suppe å lage mye av. Kan fint fryses og lett å ta frem en dag man har det travelt. 
Jeg har en Nicer Dicer  (kjøpt på nett) som er til stor besparelse når jeg skal kutte grønnsaker.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Jordbærfromasj

Elgkarbonader