Foto: Anne B. Eek
Hovedrett
Norsk
Kjøtt 2 t. Suppe 30 min.
Lett
0
Ingredienser
- 1 stk røkt svineknoke
- 1 stk salt svineknoke
- 5 stk gulerøtter
- 1 stk persillerot
- 1 stk kålrabi
- 1 stk purre
- 1 stk sellerirot
- poteter så mange at suppen blir tykk nok. Smak og behag.
- salt og pepper
Fremgangsmåte
Kjøtt
- Skyll kjøttet godt i kaldt vann. Legg det i en stor kjele og ha på kaldt vann til det dekker kjøttet.
- Kok opp og la kjøttet simre ( såvidt bevegelse i vannet) i ca 2 t. Kjøttet skal slippe benet. Skum godt underveis.
- Ta kjøttet opp og del det i små biter. Smak på kraften og kok den evt inn for å få kraftigere smak.
Grønnsaker
- Del opp grønnsakene i terninger og legg de i kraften. Kok ca 25-30 min, til de er møre. Ha i purren tilslutt.
- Smak til med salt og pepper.
Tips og triks!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!