Småsuppe

Når mamma kokte småsuppe, fersk suppe eller lapskaus, gledet jeg meg til middag.  Langsom mat, kokt fra bunn med gode råvarer er fortsatt noe av det som virkelig skaper matglede hos oss. Duften brer seg i kjøkkenet og man kjenner at man er sulten. Jeg elsker å koke kraft av kjøttben ! Det kan brukes til supper og saus og kan fryses bort for senere bruk.

Småsuppe er kokt med lettsaltet svinekjøtt. Jeg har brukt svineknoker fra bakpart, mørbrad er bedre, men ikke så lett å få tak i.
Porsjoner 6 personer

Ingredienser
 

Til koking av kjøtt og kraft

  • 2 svineknoker store
  • 3 gulrøtter store biter
  • 1 løk store biter
  • 1 bit ingefær ca 3 cm

Ingredienser til suppen

  • 3 gulrøtter i fine terninger
  • 1/2 kålrot i fine terninger
  • 1/2 sellerirot i fine terninger
  • 1 purre i biter
  • 1 persillerot i fine terninger
  • 4 poteter i fine terninger

Fremgangsmåte
 

  • Når kjøttet løsner fra beina er det ferdig, ta det ut av kraften, rens alt kjøttet og skjær det opp i små biter. Sil kraften og kok grønnsakene møre i den. Legg det oppdelte kjøttet tilbake i suppen. Server med flatbrød, persilledryss og deilig kaldt øl. Velbekomme!

Notes

suppe 004
Ingefær er min "hemmelige" ingrediens i mange supper.  Særlig i fersk kjøtt og suppe.
 
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!