Når mamma kokte småsuppe, fersk suppe eller lapskaus, gledet jeg meg til middag. Langsom mat, kokt fra bunn med gode råvarer er fortsatt noe av det som virkelig skaper matglede hos oss. Duften brer seg i kjøkkenet og man kjenner at man er sulten. Jeg elsker å koke kraft av kjøttben ! Det kan brukes til supper og saus og kan fryses bort for senere bruk.
Småsuppe er kokt med lettsaltet svinekjøtt. Jeg har brukt svineknoker fra bakpart, mørbrad er bedre, men ikke så lett å få tak i.
6 personer
Ingredienser
Til koking av kjøtt og kraft
- 2 svineknoker store
- 3 gulrøtter store biter
- 1 løk store biter
- 1 bit ingefær ca 3 cm
Ingredienser til suppen
- 3 gulrøtter i fine terninger
- ½ kålrot i fine terninger
- ½ sellerirot i fine terninger
- 1 purre i biter
- 1 persillerot i fine terninger
- 4 poteter i fine terninger
Fremgangsmåte
- Når kjøttet løsner fra beina er det ferdig, ta det ut av kraften, rens alt kjøttet og skjær det opp i små biter. Sil kraften og kok grønnsakene møre i den. Legg det oppdelte kjøttet tilbake i suppen. Server med flatbrød, persilledryss og deilig kaldt øl. Velbekomme!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!