Smuldrepai med rabarbra

Foto: Køket.se
Skriv ut Del på Facebook
30 min
200 C

Ingredienser
 

  • 500 g rabarbra
  • 150 g smør
  • 2 dl havregryn glutenfri
  • 2 dl glutenfri melblanding semper er fin å bruke
  • 2 dl sukker
  • 0,5 ts bakepulver
  • 1 ts flaksalt
  • 0,5 dl kremfløte
  • 0,5 dl sirup

Fremgangsmåte
 

  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Smelt smøret i en kjele og avkjøl litt.
    150 g smør
  • Skyll rabarbraen og skjær den i små skiver. Legg rabarbraen i en smurt paiform.
    500 g rabarbra
  • Bland havregryn, mel, sukker, bakepulver og flaksalt i en bolle. Tilsett kremfløte, sirup og det smeltede smøret. Bland til en jevn røre.
    2 dl havregryn, 2 dl glutenfri melblanding, 2 dl sukker, 0,5 ts bakepulver, 1 ts flaksalt, 0,5 dl kremfløte, 0,5 dl sirup
  • Fordel røren over rabarbraen. Stek midt i ovnen i ca 30 minutter, til paien har fått en gyllenbrun farge og er sprø.
  • Server med pisket krem!

Tips og triks!

Rabarbra er veldig surt, så jeg blandet litt sukker når rabarbraen var skåret opp og lot det stå å trekke litt før jeg la den i bunnen av formen.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!