Denne deigen er løsere enn vanlig og skal brukes i en beholder som » slipper» smultringene ned i varmt fett.
Julebakst
ca 180 C på fettet
Middels
+
+
0
Utstyr
- Jerngryte og termometer
Ingredienser
Smultringene
- 2 stk egg
- 225 g fint sukker 2,5 dl
- 4 dl tynn fløte
- 2 ts sitronsaft eller revet skall av 1 sitron evt. cognac
- ½-1 ts bakepulver
- 2 ss smeltet smør
- ca 450 g hvetemel 7-8 dl
- 2 ts kardemomme
Fritering
- ca 1 kg fett matfett, delfiafett
Fremgangsmåte
Smultringer
- Visp egg og sukker. Tilsett de andre ingrediensene og rør til en jevn røre.La røren hvile litt. Røren skal være litt tykkere enn vaffelrøre.
Steking
- Varm fettet til ca 160 -170°C. Når det bruser rundt en trepinne er fettet varmt nok.Hell røre i Gullringen, hold den ca 2 cm over fettflaten, trykk stemplet ned og slipp raskt når en passe stor smultring er formet.Snu den etter ca 1 min. Ikke stek flere enn ca 4 – 5 av gangen. Ta de opp og la de renne av seg på papir.
Tips og triks!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!