Smultringer til «gullringen»

Denne deigen er løsere enn vanlig og skal brukes i en beholder som » slipper» smultringene ned i varmt fett.

Skriv ut Del på Facebook
Julebakst
ca 180 C på fettet
Middels
+
+
0

Utstyr

  • Jerngryte og termometer

Ingredienser
 

Smultringene

  • 2 stk egg
  • 225 g fint sukker 2,5 dl
  • 4 dl tynn fløte
  • 2 ts sitronsaft eller revet skall av 1 sitron evt. cognac
  • ½-1 ts bakepulver
  • 2 ss smeltet smør
  • ca 450 g hvetemel 7-8 dl
  • 2 ts kardemomme

Fritering

  • ca 1 kg fett matfett, delfiafett

Fremgangsmåte
 

Smultringer

  • Visp egg og sukker. Tilsett de andre ingrediensene og rør til en jevn røre.
    La røren hvile litt. Røren skal være litt tykkere enn vaffelrøre.

Steking

  • Varm fettet til ca 160 -170°C.
    Når det bruser rundt en trepinne er fettet varmt nok.
    Hell røre i Gullringen, hold den ca 2 cm over fettflaten, trykk stemplet ned og slipp raskt når en passe stor smultring er formet.
    Snu den etter ca 1 min. Ikke stek flere enn ca 4 – 5 av gangen. Ta de opp og la de renne av seg på papir.

Tips og triks!

Litt cognac i tillegg til sitronskall er godt!
Nå har jeg prøvd med forskjellig type fett og Delfiafett er best å bruke.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!