Soufflé med Grand Marnier

Foto: Brødrene Price og Jacob Snedevig

En dessert for viderekomne, men får du det til kommer de som spiser denne til å lovprise deg!

Skriv ut Del på Facebook

Ingredienser
 

  • 3 egg
  • 1 eggehvite
  • 80 g melis
  • 2 dl helmelk
  • 8 cl Grand Marnier
  • 25 g smør
  • 20 g maisstivelse
  • Skrell fra en økologisk appelsin
  • En klype salt

Fremgangsmåte
 

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Del eggene i eggeplommer og hviter.
  • Pisk de 3 eggeplommene med 50 g melis og maisenna. Kok opp melken og bland den inn i eggeplommene mens du visper. Legg den tilbake i kjelen og la den koke gjennom mens du visper i et minutt. Når massen er lunken blander du inn Grand Marnier og appelsinskallet.
  • Pisk de 4 eggehvitene til fast skum med en klype salt. Tilsett resten av sukkeret mens du pisker.
  • Vend de stive eggehvitene inn i plommene og fordel blandingen i fire små, godt smurte former som er drysset med sukker.
    Bank formene lett i bordet, dra fingeren over kanten så sukkeret forsvinner der.
    Da hever de seg jevnt og sett dem i ovnen i 12 minutter, eller til de er pent hevet.
  • Dryss dem med ekstra melis og server umiddelbart – evt. med litt ekstra Grand Marnier.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!