En dessert for viderekomne, men får du det til kommer de som spiser denne til å lovprise deg!
Ingredienser
- 3 egg
- 1 eggehvite
- 80 g melis
- 2 dl helmelk
- 8 cl Grand Marnier
- 25 g smør
- 20 g maisstivelse
- Skrell fra en økologisk appelsin
- En klype salt
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Del eggene i eggeplommer og hviter.
- Pisk de 3 eggeplommene med 50 g melis og maisenna. Kok opp melken og bland den inn i eggeplommene mens du visper. Legg den tilbake i kjelen og la den koke gjennom mens du visper i et minutt. Når massen er lunken blander du inn Grand Marnier og appelsinskallet.
- Pisk de 4 eggehvitene til fast skum med en klype salt. Tilsett resten av sukkeret mens du pisker.
- Vend de stive eggehvitene inn i plommene og fordel blandingen i fire små, godt smurte former som er drysset med sukker.Bank formene lett i bordet, dra fingeren over kanten så sukkeret forsvinner der. Da hever de seg jevnt og sett dem i ovnen i 12 minutter, eller til de er pent hevet.
- Dryss dem med ekstra melis og server umiddelbart – evt. med litt ekstra Grand Marnier.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!