Dette er den oppskriften jeg bruker til mine mousse kaker. Den er enkel å få til, lett å skjære igjennom og smaker godt med god sjokolade.
Ingredienser
- 350 gr hvit sjokolade, Callebaut couverture er veldig god
- 150 gr vann
- 300 gr sukker
- 200 gr kondensert melk
- ½ ss vaniljeekstrakt
- 19 gr gelantinpulver
Sverre Sætre sin oppskrift
- 150 g vann
- 280 g glucose
- 300 g sukker
- 200 g kondensert melk både søtet og usøtet kan brukes
- 10 plater gelantin
- 300 g hvit sjokolade
- 125 g vann
- konditorfarge etter ønske
Fremgangsmåte
Forberedelse
- Denne glasuren passer til moussekaker. Kaken må være dypfryst når den glaseres.
Glasuren
- 19 gr gelantin pulver er ca 6 ts og den skal svelles i 12 ss vann ( ca 1,75dl) La den svelle noen minutter
- Kok opp vann, sukker og kondensert melk. Ha i vaniljeekstrakt, når sukker er helt oppløst, has i gelantinen.
- Hell blandingen over sjokoladen og vent i 5 min til sjokoladen smelter.
- Bruk en blender til å få blandingen helt jevn. Sil den gjennom en sikt og sett den til avkjøling.
- NB! Du kan helle glasuren over kaken når glasuren er 32-34 gr.
Tips og triks!
Du kan bruke samme glasur med mørk sjokolade. Du kan også farge den med konditorfarger.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!