Speilblank hvit sjokoladeglasur

Dette er den oppskriften jeg bruker til mine mousse kaker. Den er enkel å få til, lett å skjære igjennom og smaker godt med god sjokolade.

Ingredienser
 

  • 350 gr hvit sjokolade, Callebaut couverture er veldig god
  • 150 gr vann
  • 300 gr sukker
  • 200 gr kondensert melk
  • 1 ss vaniljeekstrakt
  • 19 gr gelantinpulver

Fremgangsmåte
 

Forberedelse

  • Denne glasuren passer til moussekaker. Kaken må være dypfryst når den glaseres.

Glasuren

  • 19 gr gelantin pulver er ca 6 ts og den skal svelles i 12 ss vann ( ca 1,75dl) La den svelle noen minutter
  • Kok opp vann, sukker og kondensert melk. Ha i vaniljeekstrakt, når sukker er helt oppløst, has i gelantinen.
  • Hell blandingen over sjokoladen og vent i 5 min til sjokoladen smelter.
  • Bruk en blender til å få blandingen helt jevn. Sil den gjennom en sikt og sett den til avkjøling.
  • NB Du kan helle glasuren over kaken når glasuren er 32-34 gr.

Notes

Du kan bruke samme glasur med mørk sjokolade. Du kan også farge den med konditorfarger.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!