Denne glasuren passer til moussekaker. Kaken må være dypfryst når den glaseres.
Dette er den oppskriften jeg bruker til mine mousse kaker. Den er enkel å få til, lett å skjære igjennom og smaker godt med god sjokolade.
0
Ingredienser
- 350 gr hvit sjokolade, Callebaut couverture er veldig god både i mørk og hvit
- 150 gr vann
- 300 gr sukker
- 200 gr kondensert melk
- ½ ss vaniljeekstrakt
- 19 gr gelantinpulver
Sverre Sætre sin oppskrift
- 150 g vann
- 280 g glucose
- 300 g sukker
- 200 g kondensert melk både søtet og usøtet kan brukes
- 10 plater gelantin
- 300 g hvit sjokolade
- 125 g vann
- konditorfarge etter ønske
Fremgangsmåte
Forberedelse
- Denne glasuren passer til moussekaker. Kaken må være dypfryst når den glaseres.
Glasuren
- 19 gr gelantin pulver er ca 6 ts og den skal svelles i 12 ss vann ( ca 1,75dl) La den svelle noen minutter
- Kok opp vann, sukker og kondensert melk. Ha i vaniljeekstrakt, når sukker er helt oppløst, has i gelantinen.
- Hell blandingen over sjokoladen og vent i 5 min til sjokoladen smelter.
- Bruk en blender til å få blandingen helt jevn. Sil den gjennom en sikt og sett den til avkjøling.
NB!
- NB! Du kan helle glasuren over kaken når glasuren er 32-34 gr. Bruk termometer. Er kaken dypfryst, stivner glasuren fort. Jobb kjapt!
Tips og triks!
Du kan bruke samme oppskrift med mørk sjokolade.
Du kan også farge den med konditorfarger.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!