Opprinnelse: Eivind Hellstrøm
4 personer
Ingredienser
Blini "starter"
- 25 g speltmel
- 25 g gjær
- 1¼ dl melk
Blini
- 2½ dl melk
- 60 g rugmel
- 125 g speltmel
- 2 stk eggeplommer
- 2 stk eggehviter
- salt
- 200 g røkelaks
Saus
- 2 dl creme fraiche
- 1 stk sitron kun saften
- 4 ss ørret/lakserogn
- 1 liten bunt dill
- 1 liten bunt gressløk
- et dryss salt pepper
Fremgangsmåte
Blini "starter", settes dagen før
- Rør sammen alle ingredienser og la det sta på benken natten over.25 g speltmel, 25 g gjær, 1¼ dl melk
Blinisrøre
- Rør sammen alle ingredienser unntatt eggehviter og la røren heve i en time.2½ dl melk, 60 g rugmel, 125 g speltmel, 2 stk eggeplommer, salt
- Stivpisk eggehvitene og vend dem inn i røren2 stk eggehviter
- Stek blinisene i klaret smør på moderat varme i en stekepanne i ca 2 min. på hver side. Størrelse på ca 7 cm i diameter er bra. Blir de for små må du servere flere enn en pr. porsjon.
Saus
- Rør sammen alle ingredienser.2 dl creme fraiche, 1 stk sitron, 4 ss ørret/lakserogn, 1 liten bunt dill, 1 liten bunt gressløk, et dryss salt pepper
- Server ved å legge saus i bunnen av en tallerken, blinis på toppen og rull sammen en pen røkelakserosett og legg på blinisen.Pynt med en dillkvast.200 g røkelaks
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!