Speltblini og røkelaksrosett

Foto: Eivind Hellstrøm

Opprinnelse: Eivind Hellstrøm

Skriv ut Del på Facebook
4 personer

Ingredienser
 

Blini "starter"

  • 25 g speltmel
  • 25 g gjær
  • dl melk

Blini

  • dl melk
  • 60 g rugmel
  • 125 g speltmel
  • 2 stk eggeplommer
  • 2 stk eggehviter
  • salt
  • 200 g røkelaks

Saus

  • 2 dl creme fraiche
  • 1 stk sitron kun saften
  • 4 ss ørret/lakserogn
  • 1 liten bunt dill
  • 1 liten bunt gressløk
  • et dryss salt pepper

Fremgangsmåte
 

Blini "starter", settes dagen før

  • Rør sammen alle ingredienser og la det sta på benken natten over.
    25 g speltmel, 25 g gjær, 1¼ dl melk

Blinisrøre

  • Rør sammen alle ingredienser unntatt eggehviter og la røren heve i en time.
    2½ dl melk, 60 g rugmel, 125 g speltmel, 2 stk eggeplommer, salt
  • Stivpisk eggehvitene og vend dem inn i røren
    2 stk eggehviter
  • Stek blinisene i klaret smør på moderat varme i en stekepanne i ca 2 min. på hver side. Størrelse på ca 7 cm i diameter er bra.
    Blir de for små må du servere flere enn en pr. porsjon.

Saus

  • Rør sammen alle ingredienser.
    2 dl creme fraiche, 1 stk sitron, 4 ss ørret/lakserogn, 1 liten bunt dill, 1 liten bunt gressløk, et dryss salt pepper
  • Server ved å legge saus i bunnen av en tallerken, blinis på toppen og rull sammen en pen røkelakserosett og legg på blinisen.
    Pynt med en dillkvast.
    200 g røkelaks
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!