Julegodteri
Jul
Middels

0
Ingredienser
Sjokoladefyllet
- 200 gr nougat Odense sin er god
- 50 gr mørk sjokolade
- 1 dl kremfløte
- 1 ts honning
Knekk til fyllet
- ½ dl sukker
- 1 dl cornflakes
Glasur
- 200 gr mørk sjokolade
- evt hvit sjokolade til pynt
Fremgangsmåte
Fyllet
- Knekk: La sukkeret smelte og bli pent brunt ( ikke brent). Bruk medium varme. Tilsett cornflakes og rør rundt, så de blir dekket av det smeltede sukkeret. Hell ut på bakepapir og avkjøles.Hakkes opp når det er kaldt.
- Hakk nougat og sjokolade og ha det i en bolle.Kok opp fløte og honning og hell det over sjokoladen. Rør til alt er smeltet, og massen er jevn og blank.
- Avkjøl helt og bland inn knekken.
- La massen bli stiv i kjøleskap.Del massen i 3 deler og lag 3 jevne ruller. Form de gjerne til en trekant form. Pakk i plastfolie og legg dem i fryseren i 30 min.
Glasur
- Brekk sjokoladen til glasuren i mindre biter og smelt den i vannbad eller micro. ( jeg foretrekker vannbad, da har du mer kontroll).
- Skjær rullene i biter på ca 1 cm tykke og dypp dem i sjokoladen. Pynt evt med striper av hvit sjokolade.
Tips og triks!
Vanligvis bør sjokolade temperes ( en spesiel prosess ) for at den skal bli blank. Men du får kjøpt noe som heter NON temp sjokolade og Callebaut (merke) kuvertyr sjokolade i diverse nettbutikker. Søk de opp. De norske butikkene sender kjapt.
Lykke til!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!