Sprø nougat praliner

Skriv ut Del på Facebook
Julegodteri
Jul
Middels
Allergener

Ingredienser
 

Sjokoladefyllet

  • 200 gr nougat Odense sin er god
  • 50 gr mørk sjokolade
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ts honning

Knekk til fyllet

  • ½ dl sukker
  • 1 dl cornflakes

Glasur

  • 200 gr mørk sjokolade
  • evt hvit sjokolade til pynt

Fremgangsmåte
 

Fyllet

  • Knekk: La sukkeret smelte og bli pent brunt ( ikke brent). Bruk medium varme. Tilsett cornflakes og rør rundt, så de blir dekket av det smeltede sukkeret. Hell ut på bakepapir og avkjøles.
    Hakkes opp når det er kaldt.
  • Hakk nougat og sjokolade og ha det i en bolle.
    Kok opp fløte og honning og hell det over sjokoladen. Rør til alt er smeltet, og massen er jevn og blank.
  • Avkjøl helt og bland inn knekken.
  • La massen bli stiv i kjøleskap.
    Del massen i 3 deler og lag 3 jevne ruller. Form de gjerne til en trekant form. Pakk i plastfolie og legg dem i fryseren i 30 min.

Glasur

  • Brekk sjokoladen til glasuren i mindre biter og smelt den i vannbad eller micro. ( jeg foretrekker vannbad, da har du mer kontroll).
  • Skjær rullene i biter på ca 1 cm tykke og dypp dem i sjokoladen.
    Pynt evt med striper av hvit sjokolade.

Tips og triks!

Vanligvis bør sjokolade temperes ( en spesiel prosess ) for at den skal bli blank. Men du får kjøpt noe som heter NON temp sjokolade og Callebaut (merke) kuvertyr sjokolade  i diverse nettbutikker. Søk de opp. De norske butikkene sender kjapt. 
Lykke til!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!