Sprøtt bacon med dadler og hvit geitost.

Foto: Shutterstock
Skriv ut Del på Facebook
10 + ca 15 min
220 C
0

Ingredienser
 

  • 450 g tørkede Dadler
  • 350 g bacon skiver skåret i to på tvers.
  • 400 g myk geitost Pecorino, Asiago, Manchego, Feta eller Bleu ost fungerer også
  • Tannpirkere
  • Paprikapulver
  • Brunt sukker valgfritt

Fremgangsmåte
 

  • Forvarm ovnen til 220 c.
  • Bruk en liten kniv og skjær et snitt i dadlene på langs og fjern litt innmat.
  • Fyll hver daddel med ca 1/2 teskje ost, avhengig av størrelsen.
  • Pakk inn dadler med de halve baconskivene dine, og fest de overlappende endene av bacon sammen med en tannpirker.
  • Anrett dadler på en bakeplate med kant og strø paprika over.
  • Stek dadlene i ca 7-8 minutter eller til de er brune på bunnen og snu (nå er det på tide å tilsette brunt sukker). Stek i ytterligere 7-8 minutter eller til baconet er stekt og litt sprøtt og osten er litt brunet.
  • La disse avkjøles i flere minutter og nyt deretter!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!