Kilde: Eivind Hellstrøm
4 personer
Ingredienser
- 16 stk kamskjell rensede
- 100 g smør
- 2 ss finhakket sjalottløk
- 1 ss finhakket hvitløk
- 4 ss soyasaus
- 2 bunter milde urter eks. estragon, gressløk, persille, kjørvel
- rå grønnsaker eks. gulrot, selleri, squash
Fremgangsmåte
- Kutt grønnsaker i tynne strimler ( julienne), skyll dem i kaldt vann og la dem renne av. Tørk dem i et klede, putt dem i en plastpose og legg på vent, gjerne kjølig.rå grønnsaker eks. gulrot, selleri, squash
- Lag soyasmøret:Smelt smøret i en kjele, la det bli nøttebrunt under konstant omrøring. NB gå ikke fra det! Når det begynner å bruse tar det kort tid før det blir brunt.Ta det vekk fra platen.Tilsett soyasaus og finhakkede urter, hvitløk og sjalottløk når kamskjellene er stekt.100 g smør, 2 ss finhakket sjalottløk, 1 ss finhakket hvitløk, 4 ss soyasaus, 2 bunter milde urter eks. estragon, gressløk, persille, kjørvel
- Tørk kamskjellene og skjær forsiktig et rutemønster på den ene siden. Det er best om de stekes når de er romtemp.Stekes på sterk varme i litt olje, kun på den ene siden. NB! Må ikke stekes mer enn ca 30 sek.16 stk kamskjell
- Anrett umiddelbart på varme tallerkener med stekesiden opp og arranger grønnsaksstrimler, mer friske urter og sausen over de stekte kamskjellene.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!