Stekte kamskjell med soyasmør

Foto: Shutterstock

Kilde: Eivind Hellstrøm

Skriv ut Del på Facebook
4 personer

Ingredienser
 

  • 16 stk kamskjell rensede
  • 100 g smør
  • 2 ss finhakket sjalottløk
  • 1 ss finhakket hvitløk
  • 4 ss soyasaus
  • 2 bunter milde urter eks. estragon, gressløk, persille, kjørvel
  • rå grønnsaker eks. gulrot, selleri, squash

Fremgangsmåte
 

  • Kutt grønnsaker i tynne strimler ( julienne), skyll dem i kaldt vann og la dem renne av. Tørk dem i et klede, putt dem i en plastpose og legg på vent, gjerne kjølig.
    rå grønnsaker eks. gulrot, selleri, squash
  • Lag soyasmøret:
    Smelt smøret i en kjele, la det bli nøttebrunt under konstant omrøring. NB gå ikke fra det! Når det begynner å bruse tar det kort tid før det blir brunt.
    Ta det vekk fra platen.
    Tilsett soyasaus og finhakkede urter, hvitløk og sjalottløk når kamskjellene er stekt.
    100 g smør, 2 ss finhakket sjalottløk, 1 ss finhakket hvitløk, 4 ss soyasaus, 2 bunter milde urter eks. estragon, gressløk, persille, kjørvel
  • Tørk kamskjellene og skjær forsiktig et rutemønster på den ene siden. Det er best om de stekes når de er romtemp.
    Stekes på sterk varme i litt olje, kun på den ene siden. NB! Må ikke stekes mer enn ca 30 sek.
    16 stk kamskjell
  • Anrett umiddelbart på varme tallerkener med stekesiden opp og arranger grønnsaksstrimler, mer friske urter og sausen over de stekte kamskjellene.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!