Stekte potet tårn

potettårn

Kom over denne oppskriften som Kreative Ideer hadde delt på Facebook og den var virkelig kreativ. Veldig enkel å lage og kjempegod.

Lil-Pomme-Anna 

Linken tar deg til originalsiden med gode instruksjoner.

Skriv ut Del på Facebook
Skivede poteter stekt i muffinsformer.
Porsjoner 5

Ingredienser
 

  • 1/2 - 1 kg poteter mandelpoteter egner seg godt
  • 6-8 ss smør smeltes
  • salt pepper etter smak

Fremgangsmåte
 

  • Skrell potetene og kutt dem i tynne skiver. De må ikke skylles for stivelsen er viktig for at de skal henge sammen.
  • Ha potetene i en bolle og ha over 3 -4 ss smør blandet med salt, pepper, hvitløksalt og finhakket timian. Hvis bollen blir stående litt vil det danne seg væske i bunnen av bollen, dette heller du ut. Legg stabler av tynne skiver i formene.
  • Formene dekkes med folie og stekes på 175gr. i 30 min midt i ovnen.
  • Ta formene ut av ovnen og fjern folien. Snu tårnene forsiktig og stek videre på 230 gr. ca 15 min, til potetene ser sprø ut. Potetene kan gjøres ferdig på forhånd til de skal stekes uten folie.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!