
Stifado
Course Hovedrett
Cuisine Hellas
Servings 6
Ingredients
- 800 g høyrygg rundstek eller bankekjøtt av storfe
- 2 båter finhakket hvitløk
- 2 stk. grovhakket løk eller noen hele, små runde løk
- 2 ss olje til steking
- 4 ss tomatpuré
- 2 dl rødvin
- 1 boks hermetiske tomater
- 2 stk. laurbærblad
- 1 stk. hel kanel
- 2 stk. hel nellik
- 0,5 ts salt
- 0,25 ts grovmalt pepper
- 1 ts sukker
Instructions
- Skjær kjøtt i store terninger. Brun kjøttet i to omganger sammen med hvitløk og løk i en gryte med olje.
- Tilsett tomatpurè i gryten og stek i et par minutter. Ha i rødvin, hermetisk tomat og hele krydder. La det trekke under lokk i 1 – 1 ½ time, eller til kjøttet er mørt. Smak til med salt, pepper og sukker.
- Server gryten med gresk salat og godt brød.
Notes
Namnam!!
Tried this recipe?Let us know how it was!