Stifado

Skriv ut Del på Facebook
Porsjoner 6

Ingredienser
 

  • 1 kg biffkjøtt
  • 1,5 kg baby sjalottløk skrellet ca 60 gr
  • 1/4 kopp olivenolje
  • 3/4 kopp rødvin
  • 3 ss rødvineddik
  • 1/3 kopp cognac
  • 1 stor saftig moden tomat, grovhakket
  • 1 ss tomatpure
  • 1 stk laubærblad
  • 1/2 t allehånde
  • 1 knivsodd muskatnøtt
  • salt og pepper

Fremgangsmåte
 

Forberedelser

  • For å forberede denne deilige greske biff stifado oppskriften, varme oljen i en gryte, legg til kjøttet (i partier) og sauté, til brunet på alle sider. Stek ikke alt på en gang, stek litt og litt, slik at oljens temperatur forblir høy og kjøttet blir forseglet. Når du er ferdig, legg kjøttet bort,og dekk det til.
  • Del babysjalotløk i to, legg i samme olje som ble brukt til å brune kjøttet i, skru ned til middels varme og sauté til løkene er myke, men ikke brune (ca. 10 minutter).
  • Ha den stekte løken i en gryte og hell i konjakk, vin og rødvinseddik, sett på lokk og la den simre i 3 minutter.
  • Ha kjøttet sammen med kraften i gryten, tilsett hakket tomat, tomatpuré, laubærblad, allehånde og muskat. Kok opp, skru ned varmen og simre biffstifadoen i 1 1/2 time eller til biffen er mør og sausen er tykkere. Bruk lokk.
  • Mens biffstifadoen simrer, sjekker du om det trengs litt vann; du vil ikke at den skal tørke ut. Hvis det gjør det, hell i en halv kopp kokt vann og rør. Mot slutten av tilberedningstiden sesongen godt med salt og pepper etter smak. Server biff stifado med pasta og revet ost, eller kokte nye poteter. Nyt!

Notes

Namnam!!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!