Stifado

Stifado

Rett Hovedrett
Kjøkken Hellas
Porsjoner 6

Ingredienser
  

  • 800 g høyrygg rundstek eller bankekjøtt av storfe
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 stk. grovhakket løk eller noen hele, små runde løk
  • 2 ss olje til steking
  • 4 ss tomatpuré
  • 2 dl rødvin
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 stk. laurbærblad
  • 1 stk. hel kanel
  • 2 stk. hel nellik
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts grovmalt pepper
  • 1 ts sukker

FREMGANGSMÅTE
 

  • Skjær kjøtt i store terninger.
    Brun kjøttet i to omganger sammen med hvitløk og løk i en gryte med olje.
  • Tilsett tomatpurè i gryten og stek i et par minutter. Ha i rødvin, hermetisk tomat og hele krydder. La det trekke under lokk i 1 – 1 ½ time, eller til kjøttet er mørt.
    Smak til med salt, pepper og sukker.
  • Server gryten med gresk salat og godt brød.

Merknader

Namnam!!
Prøvd denne oppskriften?Let us know how it was!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!