Suksessterte

Skriv ut Del på Facebook
Kilde: matprat.no Foto: Sara Johannesen
30 – 35 min
160 C
+
+
0

Ingredienser
 

Nøttebunn

  • 4 stk. eggehvite
  • 150 g melis
  • 150 g hasselnøtter eller mandler

Suksesskrem

  • 4 stk. eggeplomme
  • 1 dl kremfløte
  • 100 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 g romtemperert smør

Fremgangsmåte
 

Nøttebunn

  • Bland melis og malte mandler/nøtter. Vend forsiktig inn stivpiskede eggehviter. Fyll røren i en form, 24 cm i diameter, og stek ved 160 °C i 30-35 minutter. Avkjøl bunnen.

Suksesskrem

  • Rør sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker.
    Varm det opp over svak eller middels varme til kremen tykner, rør hele tiden og ikke la den ikke la den koke.
    Avkjøl kremen og rør inn myk smør. Sett kremen kaldt til den stivner, gjerne ved et opphold i fryser (ikke hvis bunnen er frossen).
  • Legg bunnen på et serveringsfat. Bre kremen over og form topper i kremen som pynt. En gaffel lager også fint mønster.

Tips og triks!

Til denne bunnen kan du lage andre type kremer, de finner du her: Kremer
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!