Surkål

Foto: Anne

Surkål gjør seg igrunn selv, når du har snittet opp kålen.

Skriv ut Del på Facebook
45 – 50 min
4 porsjoner

Ingredienser
 

  • 750 g hodekål
  • 2 epler kan sløyfes
  • 1 ts salt
  • ca. 2 ts karve
  • 2,5 dl vann – eller kraft jeg brukte Jacobs oksekraft på boks.
  • 2 ss eddik 7 %
  • 2 ss sukker

Fremgangsmåte
 

  • Fjern de ytterste bladene på kålen. Del hodekålen i 4 båter og og fjern den grove "stilken".
    Snitt kålen fint opp og legg den lagvis med salt, karve og epler skåret i små biter eller båter i en kjele.
    Tilsett kraft eller vann. Kok opp og la alt trekke i minst 45 minutter under lokk. Smak til med eddik og sukker. Rør godt innimellom.

Tips og triks!

Du kan bruke hjemmelaget kraft eller svinekraft. Uansett kraft, blir det enn bare med vann.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!