Matgleden - Anne Bullen Eek

Surkål

Matgleden

10. januar 2023

Foto: Anne

Surkål gjør seg igrunn selv, når du har snittet opp kålen.

Skriv ut Del på Facebook
Matgleden
45 – 50 min
4 porsjoner

Ingredienser
 

  • 750 g hodekål
  • 2 epler kan sløyfes
  • 1 ts salt
  • ca. 2 ts karve
  • 2,5 dl vann – eller kraft jeg brukte Jacobs oksekraft på boks.
  • 2 ss eddik 7 %
  • 2 ss sukker

Fremgangsmåte
 

  • Fjern de ytterste bladene på kålen. Del hodekålen i 4 båter og og fjern den grove "stilken".
    Snitt kålen fint opp og legg den lagvis med salt, karve og epler skåret i små biter eller båter i en kjele.
    Tilsett kraft eller vann. Kok opp og la alt trekke i minst 45 minutter under lokk. Smak til med eddik og sukker. Rør godt innimellom.
Matgleden

Tips og triks!

Du kan bruke hjemmelaget kraft eller svinekraft. Uansett kraft, blir det enn bare med vann.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Grynsodd

Svinefilet med bacon